Menu
Italië

Korte hike naar Lake Limides in de Dolomieten

Lake Limides Dolomieten

Vanaf Passo Falzarego kun je omringd door mooie uitzichten op de Dolomieten een korte hike naar Lake Limides maken. Dit is een mooi bergmeer vlakbij de berg Lagazuoi, Averau en de beroemde Cinque Torri. De wandeling is zeer eenvoudig en voor iedereen goed te doen. Hieronder lees je er meer over!

Start van de wandeling

Passo Falzarego is een bergpas in de Dolomieten tussen Val Gardena en Cortina d’Ampezzo. Dit is een druk bezochte bergpas, omdat het een perfect uitgangspunt is voor de beroemde bergtop Lagazuoi, maar ook voor bijvoorbeeld een bezoek aan Cinque Torri. Er zijn echter veel minder mensen die wandelen naar Lake Limides. Sommigen stoppen hier wel op weg naar de berg Averau, maar bij het bergmeer is het nooit echt heel druk. Direct vanaf het begin van de hike zien we de berg Averau liggen waar we langskwamen toen we naar Cinque Torri wandelden, maar we zien bijvoorbeeld ook de Marmoladagletsjer met de eeuwige sneeuw. Achter ons vertrekt de kabelbaan naar de top van de Lagazuoi, die we na afloop van deze wandeling ook zullen nemen.

Naar Lake Limides / Lago Limedes

Met onze rug naar de Lagazuoi-kabelbaan wandelen we over het duidelijk aangelegde pad richting Averau. Na een tijdje zien we een wandelbord waarop staat dat dit wandelpad 441 is, richting Averau, Nuvolau en Cinque Torri. We volgen gewoon dit wandelpad tot we links van ons het bergmeer zien liggen. Hier zien we ook een smaller paadje wat ons naar Lake Limides leidt.

Bergmeer Lake Limides / Lago Limedes

De wandeling is zo kort dat we al na 20 minuten bij het bergmeer aankomen. Her en der verspreid genieten mensen in het gras van het mooie uitzicht, maar het is er niet té druk. Het loont trouwens om ook naar de andere kant van het meer te lopen (hoewel wij dat niet gedaan hebben helaas), vanwege de mooie uitzichten op de Lagazuoi. De oevers van Lake Limides lenen zich uitstekend voor een relaxte rustpauze!

Terug via pad 419

Wij proberen als het even kan altijd een rondwandeling te maken. Ook bij deze wandeling is dat gelukkig mogelijk. Via pad 419 wandelen we richting het bos. Via een leuk bospaadje, waarbij we ook verschillende kleine grotten passeren, dalen we af naar Col Gallina. Vanaf Col Gallina moeten we nog een beetje stijgen, maar het pad loopt door mooie grasweiden en prachtig uitzicht. Achter ons zien we nog net de Cinque Torri boven de bosrand tevoorschijn piepen. Zo bereiken we weer de drukke Falzaregopas. Gelukkig is het hier halverwege de middag al wat rustiger aan het worden, waardoor we besluiten om toch nog naar Lagazuoi te gaan, waar je in deze blog meer over kan lezen. Lake Limides en Lagazuoi kunnen dus perfect gecombineerd worden. Veel wandelplezier!

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2021
Kilometers: 3,3 kilometer in totaal
Hoogtemeters: 145 meter
Hoogste punt: 2174 meter
Tijdsduur: 1 uur zonder pauze

Je kunt de korte hike naar Lake Limides hier downloaden.

Geen reacties

    Laat een reactie achter