Menu

Over Hiken is tof

Ben je op zoek naar mooie wandelingen in Europa? Dan ben je hier aan het goede adres, want deze website staat vol met mooie hikes in Europa. Ik zal je wat meer vertellen over Hiken is tof. In 2016 is het wandelvirus in Oostenrijk toegeslagen en sindsdien doen mijn man en ik samen bijna niks anders meer tijdens onze vakanties dan wandelen, wandelen en nog eens wandelen. Heerlijk! We gaan altijd in Europa op vakantie, want in Europa is nog zo ontzettend veel te ontdekken! Het lijstje met wandelingen die ik nog eens zou willen lopen wordt alsmaar langer…

We maken (tot nog toe) altijd dagwandelingen samen, maar in 2022 maakte ik mijn eerste huttentocht. En de volgende staat ook alweer gepland, dus met de tijd kom je hier ook meerdaagse wandelingen tegen. Ook zul je zien dat wij ervan houden om een gebied zoveel mogelijk ‘uit te pluizen’. In de praktijk betekent dit dat we ergens vaak een week (op de camping) staan en dan zoveel mogelijk in dat gebied gaan wandelen. We kiezen hierbij voor zowel populaire/bekende hikes als onbekende en rustigere hikes. Je wilt natuurlijk bepaalde hotspots niet missen, maar bijna altijd genieten we toch meer van de rustigere plekken. Op deze website kom je dus echt een mix tegen.

Ik probeer zo uitgebreid mogelijk de blogs te schrijven, zodat je jezelf een goed beeld van de hike kunt vormen. Bij de hikes vermeld ik nooit een algemene klassering qua moeilijkheid, omdat ik heb gemerkt dat dit altijd zo verschillend voor iedereen is. Kijk dus goed naar de foto’s om in te schatten of jij deze hike ook zou kunnen doen.

Alle hikes die hier beschreven zijn heb ik zelf gewandeld. Heb je dus een vraag over een wandeling, stel ‘m dan gerust! Ik wens je heel veel wandelplezier en vele mooie wandelkilometers in Europa.