Menu
Zwitserland

Wandelen over de Eiger Trail bij Grindelwald

Eiger Trail Grindelwald

De beroemde noordwand van de Eiger speelt veelvuldig een grote rol in boeken, documentaires en de levens van alpinisten. Het is één van de gevaarlijkste bergwanden ter wereld, maar heeft toch een ongelofelijke aantrekkingskracht op alpinisten. Toch kun je ook op een andere, veilige, manier van de noordwand van de Eiger genieten en wel via de gave Eiger Trail. Deze wandelroute is eenvoudig om te doen en loopt van het station Eigergletscher tot Alpiglen. In dit artikel lees je alles over het wandelen over de Eiger Trail bij Grindelwald.

Start bij Eigergletscher station

In de zomer van 2020 waren wij op vakantie in Grindelwald. De kabelbaan Eiger Express was toen nog net niet af, dus wij namen de trein vanaf Grindelwald Grund naar Kleine Scheidegg. Vanaf daar vertrokken we naar de Jungfraujoch en wandelden we naar de Mönchsjochhütte. Op de terugweg stapten we uit op station Eigergletscher. Tegenwoordig bereik je met de Eiger Express in slechts 15 minuten station Eigergletscher. Dat maakt het dus extra makkelijk om deze wandeling te doen! Wij moesten in 2020 bij de start wel even omlopen in verband met de bouw van de kabelbaan, maar de route werd in ieder geval duidelijk aangegeven.

Fallbodensee Kleine Scheidegg
Eiger

Weids uitzicht

Deze hele wandeling heb je weidse uitzichten! Kijk dus niet alleen naar de Eiger, maar ook zeker naar al het andere moois om je heen. Aan het begin heb je goed uitzicht op Kleine Scheidegg en de felblauwe kunstmatige Fallbodensee. De linkse bult boven station Kleine Scheidegg is de Lauberhorn die we al eerder beklommen hebben. Leuk om hem nu vanaf de andere kant te zien! In de verte voor ons zien we Grindelwald al liggen.

Eiger Trail Grindelwald
Fallbodensee
Eiger Trail Grindelwald

Onderlangs de Eiger

Tijdens deze wandeling kun je onmogelijk verdwalen. Gewoon rechtdoor lopen en je komt er vanzelf. We komen steeds dichterbij de noordwand en zijn onder de indruk van de steilheid en de massiviteit. De Eiger ziet er van onderaf totaal anders uit dan bijvoorbeeld vanaf Pfingstegg of Grosse Scheidegg. Na een tijdje wordt de omgeving wat rotsachtiger, maar het pad blijft eigenlijk heel eenvoudig. Natuurlijk wandel je hier niet alleen, maar de drukte viel toch nog wel mee. Het is bijzonder om hier te lopen en je te beseffen dat er zoveel mensen zijn gestorven op die wand. Best bizar eigenlijk.

Eiger Trail Grindelwald
Eiger Trail Grindelwald
Eiger Trail Grindelwald

Langs watervalletjes naar Alpiglen

Onderweg passeren we ook nog wat kleine watervalletjes en zelfs een uitgesleten kloof. Heel erg leuk! En het water is lekker verfrissend, want het kan erg warm worden hier bij Grindelwald. Na zo’n 5,5 kilometer bereiken we een kruising. Als je naar station Alpiglen loopt sla je hier linksaf. Sommige wandelaars willen helemaal naar Grindelwald afdalen. De route wordt dan zo’n 4-5 kilometer langer en je daalt nog eens 700 meter extra. Omdat wij in het gelukkige bezit zijn van de Top of Europe Pass nemen wij gewoon makkelijk de trein vanaf Alpiglen. De Eiger Trail was erg leuk om te wandelen.

Eiger Trail Grindelwald

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2020
Kilometers: 7 kilometer
Hoogtemeters: 114 meter stijgen, 845 meter dalen
Hoogste punt: 2320 meter
Tijdsduur: 2 uur

Je kunt onze route op de Eiger Trail hier downloaden.

Eiger noordwand
Bijna iedere avond hadden wij vanaf onze camping, onderaan de Eiger, een waanzinnige zonsondergang en een roze Eiger. Zo mooi!

Geen reacties

    Laat een reactie achter