Menu
Zwitserland

Berghaus Bäregg: panoramische hike vanaf Pfingstegg

Hike Berghaus Bäregg

Boven Grindelwald vindt je twee gletsjers: de Oberer Grindelwaldgletscher en de Unterer Grindelwaldgletscher. Eén van de mooiste plekken om de Unterer Grindelwaldgletscher te bewonderen is vanaf Berghaus Bäregg. De panoramische hike vanaf Pfingstegg naar Berghaus Bäregg is echt heel mooi! Een eenvoudige hike met geweldige uitzichten, dus zeker de moeite waard om te doen als je in Grindelwald bent.

Pfingstegg kabelbaan

In Grindelwald nemen we de kabelbaan omhoog naar Pfingstegg. In het hoogseizoen gaat er elk kwartier een schattig kabelbaantje naar boven, compleet met bloembak en al! Wij nemen een enkeltje, want vanaf Berghaus Bäregg zullen we helemaal terug naar beneden lopen. Tijdens het stijgen van de kabelbaan hebben we een mooi uitzicht op Grindelwald en diens prachtige bergomgeving. Zo zien we bijvoorbeeld helemaal achteraan het mooie plateau Schynige Platte. Op 1392 meter hoogte ligt Pfingstegg waar heel veel te beleven is: een berghut met groot terras, een rodelbaan, een zipline, speeltuin én heel veel wandelmogelijkheden natuurlijk. Wij gaan meteen op pad naar de Bäregghütte en genieten van het uitzicht op de machtige Eiger.

Eiger
Grindelwald

Panoramische uitzichten onderweg

Op het eerste wandelbordje staat dat het zo’n 1,5 uur lopen is tot Berghaus Bäregg. Het is niet mogelijk om hier te verdwalen, want het staat heel goed aangegeven. Eerst wandelen we door het bos en langs een rotswand. Het pad gaat alleen maar omhoog en het is bijna 400 meter stijgen. Toch is het heel goed te doen. Na het bos en de rotswand opent het berglandschap zich en komt de besneeuwde Grosser Fiescherhorn voor ons tevoorschijn. Prachtig! Rechts van ons ligt de Grindelwald Gletscherschlucht en we zien de watervallen naar beneden stromen over de rotswanden. Wat een mooie omgeving hier! Ondanks de hitte en de volle zon zijn we al binnen een uur bij Berghaus Bäregg.

Hike Berghaus Bäregg
Hike Berghaus Bäregg

Uitzicht vanaf Berghaus Bäregg

Op 1775 meter hoogte ligt Berghaus Bäregg met voor zich de Unterer Grindelwaldgletscher. Uiteraard zie je hier ook goed hoeveel gletsjer er al gesmolten is, zo zonde! Het terugtrekken van de gletsjer zorgde er in 2005 zelfs voor dat de Stieregghütte die hier eerst stond verwijderd is voor het de diepte instortte. De Bäregghütte is op veilige afstand van de rand gebouwd. Vanaf hier zien we ook de achterkant van de Eiger die er nu totaal anders uitziet dan vanaf de voorkant. We lopen nog een klein stukje verder op het pad naar de Schreckhornhütte, maar vanwege tijdgebrek kunnen we niet helemaal naar deze berghut lopen. Jammer, want de route is waanzinnig mooi als je geen hoogtevrees hebt! Misschien voor de volgende keer…

Berghaus Bäregg
Unterer Grindelwaldgletscher
Unterer Grindelwaldgletscher

Terug naar Grindelwald

Nadat we van het uitzicht van Berghaus Bäregg genoten hebben wandelen we weer terug. We wandelen tot we bij de splitsing Wyssefluh komen. Om terug naar Pfingstegg te gaan houd je dan rechts aan, maar wij wandelen terug naar Grindelwald en volgen de bordjes naar Grindelwald/Dorf. Vlak daarna komt nog een splitsing. Het maakt niet uit welke kant je volgt want je komt bij allebei uit in het dorp Grindelwald, maar wij lopen hier rechtdoor. Door het bos en later door groene weides lopen we weer terug naar het dalstation van de kabelbaan. We hebben genoten van de panoramische hike naar Berghaus Bäregg!

Hike Berghaus Bäregg
Grindelwald Gletscherschlucht
Pfingstegg kabelbaan

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2020
Kilometers: 8 kilometer (Pfingstegg-Bäregg heen en terug = 6 kilometer)
Hoogtemeters: 420 meter stijgen, 770 meter dalen
Hoogste punt: 1775 meter
Tijdsduur: 3 uur inclusief pauzes

Je kunt onze route hier downloaden. Let op: dit is vanaf de Bäregghütte terug naar Grindelwald. Vanaf Pfingstegg naar Bäregg is een kleine 3 kilometer. Het is perfect aangegeven op de wandelbordjes.

Geen reacties

    Laat een reactie achter