Menu
Zwitserland

Hike naar het helderblauwe meer ‘Lac Bleu’

Lac Bleu

Zwitserland is een land met prachtige bergen, valleien en meren. Het is een geweldig land om er te hiken. De plaats Evolène ligt in de vallei Val d’Hérens en is een geweldige uitvalsbasis voor mooie en meestal rustige wandelingen. Deze blog vertelt over de hike naar het helderblauwe meer ‘Lac Bleu’. Dit is te bereiken vanaf Arolla en La Gouille, dorpjes die beide goed te bereiken zijn vanaf Evolène. Wij hebben deze korte wandeling gedaan vanaf La Gouille.

Lac Bleu
Lac Bleu

La Gouille

De wandeling naar Lac Bleu is vanaf La Gouille het kortst, maar wel het steilst. Je stijgt in ruim een half uur 258 meter en dan ben je er al. Je kunt ook starten vanaf Arolla. De wandeling duurt dan ruim anderhalf uur en stijgt slechts 86 meter. In La Gouille kun je langs de weg parkeren. Als je in het hoogseizoen midden op de dag komt, kan het er wel druk zijn. Naast een klein restaurantje begint de wandeling, die erg duidelijk aangegeven is. Eerst loopt het pad rustig omhoog door een lariksbos, om vervolgens in scherpe lussen verder te gaan. Op het moment dat je uit het bos komt en het pad open voor je ligt, ben je er eigenlijk al.

Lac Bleu
Lac Bleu

Lac Bleu

Het water van het meertje is zo ontzettend blauw! Het meer is verder best klein, maar het is echt de moeite waard. Om het meer heen zie je lariksen, dennenbomen en de hoge toppen van Val D’Arolla. De ene kant van het meertje heeft een watervalletje, erg leuk! Je kunt gemakkelijk om het meer heen lopen en genieten van de mooie omgeving. Het kan er wel erg druk worden, dus als je liever alleen wilt genieten van deze mooie plek moet je denk ik vroeg of laat op de dag komen. Wel schijnt de zon midden op de dag fel op het water, waardoor het water enorm blauw kleurt.

Lac Bleu
Lac Bleu
Lac Bleu
Lac Bleu

Conclusie

Deze korte wandeling is enorm de moeite waard. Het uitzicht is echt adembenemend en ontzettend mooi. Omdat de hike zo kort is, kun je het ook makkelijk ’s morgens of ’s avonds even doen voor of na een andere activiteit. De plek is erg geschikt voor een picknick wat het ook leuk maakt voor gezinnen. Als je dus in de buurt bent… zeker doen!

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2019
Kilometers: in totaal ongeveer 2-3 kilometer
Hoogtemeters: 258 meter
Tijdsduur: 1-1,5 uur in totaal
Hoogste punt: 2092 meter

Je kunt de wandeling naar Lac Bleu hier downloaden.

Lac Bleu

Geen reacties

    Laat een reactie achter