Menu
Zwitserland

Vanaf Fionnay naar Cabane de Panossière

Hike Fionnay Cabane de Panossière

De berghut Cabane de Panossière is te bereiken vanaf meerdere kanten. Diep in het dal Val de Bagnes vind je het dorpje Fionnay. Wij wandelden vanaf Fionnay naar Cabane de Panossière. Deze prachtig gelegen berghut op 2645 meter hoogte ligt aan de voet van de Grand Combin en de Glacier de Corbassière. De hike naar deze berghut is heel gaaf en geeft je zeer mooie uitzichten op het berglandschap van Wallis.

Vanaf Fionnay naar Bisse de Corbassière

We verblijven op de camping in Bonatchiesse en kunnen daarom op de fiets naar het startpunt van de hike in Fionnay. We parkeren onze fiets naast de bushalte. Hier staat de wandeling al direct aangegeven op de gele bordjes. Het is een flinke klim, want er staat bijna 4 uur voor. Nadat we het dorpje uit zijn, gaat het wandelpad door een weiland licht omhoog. Daarna begint de echte klim. In anderhalve kilometer stijgen we ruim 400 meter. Vermoeiend en intensief, maar als deze eerste lange klim voorbij is opent het geweldige berglandschap zich voor ons, waardoor alle inspanning vrij snel vergeten is . Vanaf het rustpunt bij Bisse de Corbassière hebben we een prachtig uitzicht op de Petit Combin en daarachter de Grand Combin.

Hike Fionnay Cabane de Panossière
Hike Fionnay Cabane de Panossière

Verder omhoog door het groene berglandschap

Langs het stroompje Bisse de Corbassière lopen we verder omhoog. De omgeving is hier heel groen en we genieten van de prachtige uitzichten. Rechts zien we namelijk de bergketen die we vanaf de andere kant zagen toen we de Tour des Lacs liepen vanaf Cabane Brunet. Het is overigens ook mogelijk om vanaf Cabane Brunet naar Cabane de Panossière te lopen. Deze route is aanzienlijk korter en minder steil. Gelukkig genieten we van onze gekozen route. Er zijn niet veel wandelaars die we onderweg tegenkomen, waardoor het er heerlijk rustig is. Onder ons stroomt het smeltwater van de gletsjer door de Torrent de Corbassière.

Hike Fionnay Cabane de Panossière
Hike Fionnay Cabane de Panossière

Cabane de Panossière en de gletsjer

Na een flinke poos klimmen houdt het stroompje naast het wandelpad op en klimmen we verder over een rotsachtige puinhelling. Dit pad leidt ons uiteindelijk naar de berghut bij de gletsjer. Terwijl we over de graat omhoogklimmen zien we ook de hangbrug Passerelle de Corbassière die wandelaars oversteken als ze vanaf Cabane Brunet komen lopen. Vrij snel hierna komt de 10 kilometer lange gletsjer in zicht. Een prachtig decor met op de achtergrond de Grand Combin. Heel indrukwekkend! De berghut Cabane FXB Panossière staat op een fantastische plek om te genieten van het uitzicht over de Walliser Alpen.

Hike Fionnay Cabane de Panossière
Glacier de Corbassière

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2019
Kilometers: 13 kilometer heen en terug
Hoogtemeters: 1220 meter
Hoogste punt: 2645 meter
Tijdsduur: 5-6 uur

Je kunt de hike van Fionnay naar Cabane FXB Panossière hier downloaden.

Glacier de Corbassière

Geen reacties

    Laat een reactie achter