Menu
Zwitserland

Door het heuvelachtige Appenzellerland naar Hundwiler Höhi

Appenzellerland

Appenzellerland is een heuvelachtige regio in het oosten van Zwitserland. Er zijn talloze wandelroutes die je langs kleine dorpjes, over groene heuvels en naar vele panorama’s leiden. Echt een prachtig gebied om te ontdekken, heel lieflijk. Wij wandelden vanaf Gonten naar Hundwiler Höhi, waar we een panoramisch uitzicht hadden over het heuvellandschap van Appenzellerland, maar ook over de Bodensee en het Alpsteingebergte. Lees maar mee!

Vanaf Gonten naar Hundwiler Höhi

In Gonten begint bij het voetbalveldje achter Gasthaus Baren onze wandeling. We volgen de weg zo’n twee kilometer omhoog waarbij we langs groene weilanden en meerdere boerderijen wandelen. Daarna slaan we rechtsaf en lopen we over een wandelpaadje over de groene heuvels. Het groene heuvelachtige landschap doet wat denken aan een Teletubbieslandschap.. We zien hier zoveel verschillende kleuren groen, prachtig! Om op de top van de berg Hundwiler Höhi te komen, lopen we daarna een stukje door het bos. Al snel daarna zien we de berghut op de top liggen.

Gonten Appenzellerland
Gonten Appenzellerland

Het uitzicht vanaf Hundwiler Höhi

Vanaf het terras van de berghut hebben we een prachtig uitzicht over Appenzellerland. Achter de berghut kun je nog een klein stukje verder omhooglopen naar echt het hoogste punt. Hier kun je ook heerlijk zitten. Voor ons ligt de bergketen Alpstein, een prachtig berggebied. Omdat het bij ons echter vaak bewolkt is, zien we maar af en toe een glimp van de Alpstein. Niettemin is het uitzicht prachtig. Op een zonnige, onbewolkte dag moet dit echt een waanzinnig uitzicht zijn. Aan de andere kant zien we een groene lappendeken van heuveltjes, bossen en dorpjes met daarachter in de verte de Bodensee. Je kunt hier echt ongelofelijk ver kijken!

Uitzicht Hundwiler Höhi Alpstein
Appenzellerland

Terug naar Gonten

Gelukkig is het mogelijk om een rondwandeling te maken, zodat we niet dezelfde weg terug hoeven te nemen. We wandelen voorbij het hoogste punt en dalen dan af naar Ochsenhöhi. Hier slaan we rechtsaf en dalen verder tot we weer bij de boerderijen aankomen. Door de weilanden wandelen we terug naar Gonten. Het mooie aan dit gedeelte is dat je continu het groene heuvellandschap met daarachter het Alpsteingebergte voor je ziet. Echt heel tof! Deze hike is niet echt zwaar, maar een leuke manier om een panoramisch uitzicht te hebben over het Appenzellerland en de Alpstein.

Appenzellerland
Terug naar Gonten

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: juli 2020
Kilometers: 6,5 kilometer
Hoogtemeters: 420 meter
Hoogste punt: 1307 meter
Tijdsduur: 2-3 uur

Je kunt onze wandeling door het heuvelachtige Appenzellerland naar Hundwiler Höhi hier downloaden.

Terug naar Gonten

Geen reacties

    Laat een reactie achter