Menu
Nederland

Wandelen in Zuid-Limburg: Trage Tocht Gulpen

Trage Tocht Gulpen Wijlre watermolen

Wandelen in Zuid-Limburg is altijd fijn. De glooiende heuvels, weidse vergezichten en fijne dorpjes geven een echt vakantiegevoel. Het is dan ook heerlijk om in Zuid-Limburg Trage Tochten te lopen. Dit zijn wandelingen die zoveel mogelijk over onverharde paadjes gaan. Op een mooie herfstdag gingen we wandelen in Zuid-Limburg en liepen wij de Trage Tocht Gulpen, een afwisselende wandeling door het Limburgse heuvelland.

Van Gulpen naar het Eyserbos

Al eerder wandelden we een mooie Trage Tocht in Zuid-Limburg, namelijk de Trage Tocht Simpelveld. Daarom weten we al een beetje wat we kunnen verwachten en dat belooft natuurlijk veel goeds! De Trage Tocht Gulpen is voor 70% onverhard, maar ook de verharde gedeeltes zijn gelukkig lekker rustig. Vanuit Gulpen gaan we eerst op weg naar het Eyserbos. We lopen eerst een stukje door Gulpen, daarna door de weilanden, om vervolgens door de bossen te stijgen naar een prachtig uitkijkpunt in het Eyserbos. Dit uitkijkpunt hebben we ook gezien bij de Trage Tocht Simpelveld, maar het blijft er schitterend!

Trage Tocht Gulpen Eyserbos uitkijkpunt

Via Elkenrade naar Wijlre

Na het Eyserbos gaat de wandelroute verder naar de rand van het dorpje Elkenrade. Hier wandelen we over holle wegen in een ongelofelijke groene omgeving. Heerlijk! Na een klein klimmetje over landbouwwegen dalen we vervolgens af naar Wijlre. Hier staat de bierbrouwerij van Brand. Vlakbij de bierbrouwerij ligt een mooie watermolen met twee houten raderen. Echt een heel leuk plekje! Het riviertje Kleine Geul stroomt hier slingerend door het landschap heen.

Trage Tocht Gulpen
Trage Tocht Gulpen heuvels
Trage Tocht Gulpen Wijlre watermolen

Terug naar Gulpen via Stokhem

We volgen een klein stukje de Kleine Geul en klimmen dan vervolgens langzaam omhoog tot we bij het plateau boven Gulpen uitkomen. Hierbij passeren we het dorpje Stokhem en diverse wijngaarden. Ondanks dat het al wat ging schemeren, was het toch een prachtig gezicht. Daarna dalen we na een flink aantal kilometers weer af naar Gulpen. Ook bij dit stuk van de wandeling kunnen we hartstikke ver kijken. Heerlijk! Zo komen we na 3,5 uur weer aan in Gulpen. Als je gaat wandelen in Zuid-Limburg is de Trage Tocht Gulpen echt een aanrader.

Trage Tocht Gulpen Wijlre watermolen
Trage Tocht Gulpen

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: oktober 2020
Kilometers: 15 kilometer
Hoogtemeters: 223 meter
Hoogste punt: 194 meter
Tijdsduur: 3-4 uur

Je kunt onze Trage Tocht Gulpen hier downloaden.

Geen reacties

    Laat een reactie achter