Menu
Nederland

Trage Tocht Simpelveld in de herfst

Eyser Plantage uitzicht

Dat Limburg een hele fijne provincie is om te wandelen weet natuurlijk iedereen, maar ook in de herfst is het prachtig wandelen in Zuid-Limburg. In oktober waren wij een lang weekend weg en liepen we verschillende Trage Tochten in het zuiden van ons land. In deze blog lees je alles over de Trage Tocht Simpelveld in de herfst. Een prachtige route langs en over heuvels, over holle wegen en oneindig veel onverharde paadjes en veldwegen. Enorm afwisselend en geweldig!

Wat zijn Trage Tochten?

Trage Tochten zijn wandelingen die gaan over zoveel mogelijk onverharde paadjes, variërend van 5-22 kilometer. Op de website van Wandelzoekpagina kun je deze Trage Tochten vinden. Veelal gaan de wandelingen over veldwegen, graspaden, zandpaden, enzovoorts. Minimaal 70% van de route moet onverhard zijn. Bij de Trage Tocht Simpelveld is maar liefst 85% van de paadjes onverhard. Ontzettend leuk! Tel daar nog de mooie vergezichten in Limburg bij op én een fijn zonnetje in oktober en je snapt het: wij waren heel gelukkig.

Trage Tocht Simpelveld Baneheide

Start van de Trage Tocht in Baneheide

Omdat we in een fijne hotelkamer in Bocholtz verblijven zijn we al heel snel met onze fiets bij het startpunt in Baneheide. Baneheide is een heel rustig en bijna uitgestorven dorpje als wij er zijn. De wandelroute gaat eigenlijk gelijk het dorpje weer uit en brengt ons door een klein bos naar de rand van glooiende heuvels. Al snel daarna lopen we over een veldweg langs fleurige gele bloemenvelden. Het ziet er prachtig uit. Vervolgens wandelen we langs het spoor van de beroemde Miljoenenlijn naar het dorp Simpelveld.

Trage Tocht Simpelveld Baneheide
Trage Tocht Simpelveld Baneheide
Trage Tocht Simpelveld Miljoenenlijn

Van Simpelveld naar het uitkijkpunt bij Eys

Aan de overkant van de Eyserbeek lopen we Simpelveld weer uit en we stijgen hierbij zo’n 50 meter. We hebben bovenaan de heuvel een mooi uitzicht en kunnen in de verte zelfs de uitkijktorens bij het Drielandenpunt en de Drehturm van Aken zien liggen. Na verschillende keren stijgen en dalen over graspaden en veldwegen komen we na enkele kilometers uit bij de rand van het dorpje Eys. Via een klein wandelpad langs de weilanden komen we uit in een hellingbos met de naam ‘Eyserbos’. Hier is een bekend uitkijkpunt te vinden, waar we uitkijken op de Eyser Plantage. Door de rij hoge populieren doet deze parel van het Limburgse heuvellandschap haast Italiaans aan. De kronkelige weg, de rij bomen aan de horizon en de mooie heuvels laten ons bijna denken dat we hier in Toscane zijn. Heel gaaf!

Trage Tocht Simpelveld Eyser Plantage
Eyser Plantage uitzicht
Eyser Plantage uitzicht

Naar de Eyser Plantage

Tijdens deze Trage Tocht hebben we al meerdere keren uitzicht gehad op de Eyser Plantage. Hoe leuk is het dat we ook echt hierlangs gaan lopen? Eerst lopen we het Eyserbos uit naar de rand van het dorpje Cartils en vervolgens via een holle weg naar de Eyser Plantage. We lopen langs de rij populieren en genieten in alle rust van het markante landschap hier.

Eyser Plantage
Eyser Plantage
Eyser Plantage

Via Wahlwiller en Nijswiller terug naar Baneheide

Het is nu tijd voor het laatste gedeelte van de wandeling, hoewel we nog zo’n 5 kilometer te gaan hebben. We lopen naar beneden langs de rand van Wahlwiller en we hebben weer bij verschillende uitkijkpunten uitzicht over het glooiende heuvellandschap. Het laatste dorp waar we doorheen wandelen is Nijswiller, een leuk dorpje waarin ook hele mooie huizen te vinden zijn. Na Nijswiller wandelen we weer over een holle weg tot we bovenop de heuvel zijn. We zien nu het eindpunt Baneheide al liggen. Wat was dit een fantastische wandeling met ongelofelijk veel weidse uitzichten. Limburg is mooi!

Trage Tocht Simpelveld
Trage Tocht Simpelveld Wahlwiller

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: oktober 2020
Kilometer: 19 kilometer
Hoogtemeters: 340 meter
Hoogste punt: 193 meter
Tijdsduur: 5,5 uur

Je kunt de Trage Tocht Simpelveld hier downloaden.

Geen reacties

    Laat een reactie achter