Menu
België / Nederland

Wandelen in Zuid-Limburg: Trage Tocht Noorbeek

Trage Tocht Noorbeek - Noordal

Heb je zin in een mooie lentewandeling? Ga dan wandelen in Zuid-Limburg: de Trage Tocht Noorbeek is een prachtige route rondom Noorbeek door het Limburgse Heuvelland en de Belgische Voerstreek. Wij wandelden de Trage Tocht Noorbeek eind april toen alles weer groen was en de bloesems aan de bomen zaten; heel mooi! In dit artikel vertel ik je meer over deze Trage Tocht op grens van Nederland en België.

Start in Noorbeek

Op een mooie zonnige ochtend start onze wandeling bij de kerk in Noorbeek. We hebben zin in weer een nieuwe Trage Tocht, want bij Trage Tochten loop je zoveel mogelijk over onverharde wegen. En die zijn toch het leukste! Vlakbij de Sint-Brigidakerk ligt de mooie Boyeweg waar de wandeling gelijk begint met wat stijgen over leuke holle landweggetjes. Al snel ligt Noorbeek achter en onder ons en bereiken we het buurtschap Vroelen en niet veel later passeren we het buurtschap Scheij.

Trage Tocht Noorbeek
Trage Tocht Noorbeek

Belgische grens

We wandelen verder over glooiende heuvels en langs boerenland naar Wesch waar bij de Sint Brigidabron het beekje de Noor ontspringt. Door het Noordal klimmen we naar de Snauwenberg op de grens van Nederland en België. In de verte rechts zien we zelfs Maastricht liggen en links van ons ligt de Belgische Voerstreek. Het is heerlijk wandelen hier!

Trage Tocht Noorbeek
Trage Tocht Noorbeek - Noordal

Belgische Voerstreek

De volgende zes kilometers brengen ons door de Voerstreek, een prachtig gedeelte van de wandeling. Lekker struinen over graspaadjes en heuveltje op, heuveltje af gaan. Daarna passeren we Landgoed Altembrouck, een mooie kasteelhoeve, waar je ook goed zou kunnen pauzeren.

Trage Tocht Noorbeek - Voerstreek
Trage Tocht Noorbeek
Trage Tocht Noorbeek

Terug naar Noorbeek

Zo’n anderhalve kilometer na Landgoed Altembrouck lopen we in het bos Nederland weer binnen, nadat we ongeveer 80 meter geklommen hebben. Dit is dan echt het laatste klimmetje van deze leuke Trage Tocht en bovenop het plateau zien we Noorbeek weer liggen. Er volgt nog een laatste mooie afdaling naar het dorpje toe. Wij hebben genoten van de Trage Tocht Noorbeek!

Trage Tocht Noorbeek
Trage Tocht Noorbeek

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: april 2021
Kilometers: 16,3 kilometer
Hoogtemeters: 302 meter
Hoogste punt: 210 meter
Tijdsduur: 3-4 uur zonder pauzes

Je kunt onze Trage Tocht Noorbeek hier downloaden. Voor nog meer informatie kun je ook terecht op de website van Wandelzoekpagina.

Geen reacties

    Laat een reactie achter