Menu
België

Saint-Thibaut: prachtig panorama over de Ourthevallei

Ermitage de Saint-Thibaut

In de Ardennen kun je prachtig wandelen, dat zul je wel weten. Vaak wordt er gekozen voor bekende wandelingen, zoals die van Le Hérou, Nisramont of de laddertjeswandeling bij Rochehaut. Natuurlijk zijn die prachtig, maar er zijn uiteraard nog veel meer wandelmogelijkheden. In de gemeente Rendeux vind je een klein plaatsje met de naam Marcourt. In het hart van de Ardennen start hier een mooie rondwandeling naar Saint-Thibaut; een prachtig panorama over de Ourthevallei staat je wachten bij deze leuke hike!

Vertrek in Marcourt

In het kleine plaatsje Marcourt kun je je auto parkeren op het parkeerterrein voor de kerk. Wij parkeerden een stukje verder, op de parkeerplaatsen om de hoek bij de ingang van Camping Marcourt. Tijdens de wandeling passeer je beide plekken, dus het maakt niet uit waar je parkeert. Marcourt is een leuk plaatsje om even doorheen te lopen; er staan mooie gerestaureerde huizen. Bij Brasserie Chez Momo nemen we het wandelpaadje omhoog en al snel slaan we linksaf het bos in richting Ermitage Saint-Thibaut.

Ermitage Saint-Thibaut

Na een klimmetje van een kleine 200 meter door het bos zien we al heel snel de kapel liggen. Het is eventjes steil, maar echt korte pijn. Bij de kapel staan verschillende bankjes om van het prachtige panoramische uitzicht op de Ourthevallei te genieten. Ermitage Saint-Thibaut dateert uit 1639 en ziet er erg mooi uit.

Ermitage de Saint-Thibaut
Ermitage de Saint-Thibaut uitzicht

Warisy

Vanaf Ermitage Saint-Thibaut vervolgen we onze weg waarbij we door de recente bomenkap nog steeds goed uitzicht hebben op de Ourthevallei. Wij doen deze wandeling tijdens de lente en overal om ons heen bloeien gele bloemen en leeft de natuur weer op. We moeten één steil stukje naar beneden, verder is het allemaal goed te doen en eenvoudig. Zo lopen we tot we het dorpje Warisy bereiken. Wat een heerlijke naam, haha.

Terug naar Marcourt

Vanaf Warisy moeten we zo’n twee kilometer over asfalt lopen. Het stoort niet heel erg, want het is niet druk in dit gebied en we hebben mooie uitzichten onderweg. Als we de N833 overgestoken zijn en vlak daarna de Ourthe oversteken, zien we heel goed op de helling Ermitage Saint-Thibaut staan. Heel leuk! Via smalle paadjes tussen de graslanden komen we weer aan in Marcourt. Een korte, maar erg leuke wandeling die door het panoramische uitzicht bij de kapel de moeite waard is.

Ermitage de Saint-Thibaut
Marcourt
Marcourt Saint-Thibaut

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: april 2022
Kilometers: 7 kilometer
Hoogtemeters: 223 meter
Hoogste punt: 355 meter
Tijdsduur: 1,5-2 uur zonder pauzes

Je kunt onze wandeling naar Saint-Thibaut hier downloaden of bekijken.

Geen reacties

    Laat een reactie achter