Menu
België

Toffe laddertjeswandeling in de Ardennen

Laddertjeswandeling Frahan

Om mooie hikes te maken hoef je lang niet altijd ver te reizen. Dat bewijst de toffe laddertjeswandeling in de Ardennen namelijk. Officieel heet de hike ‘Les échelles de Rochehaut’. Vaak wordt deze wandeling de spectaculairste hike van België genoemd. Of dat echt zo is, dat weet ik natuurlijk niet, maar ik weet wel dat het een hele toffe wandeling is! Gedurende vijf kilometer wandel je op en neer door de bossen, maak je gebruik van laddertjes en heb je gave uitzichten. Lees maar verder!

De laddertjeswandeling

Helemaal in het zuiden van België, vlakbij Rochehaut, begint deze hike. De wandelroute wordt bewegwijzerd met nummer 43 en rode pijltjes (voorheen was het nummer 84). Wij hebben onze auto geparkeerd bij het uitkijkpunt op Frahan (echte aanrader!!) en konden zo gelijk al genieten van het práchtige uitzicht. We waren er in de herfst en de bomen waren al flink aan het verkleuren. Echt heel mooi om te zien. Daarna liepen we naar de kerk van Rochehaut en gingen we via de wegen Chemin des Falloises en Voie de Remifontaine naar het bos. Eerst daalden we af naar de rivier de Semois om daarna via redelijk steile bospaadjes (let op, glad in de herfst vanwege al de blaadjes..) én diverse trappen en laddertjes weer omhoog te klimmen naar Rochehaut. Als we boven zijn hebben we vanaf een rots schitterend uitzicht op de vallei en de verkleurde bomen. Wat is het hier mooi in de herfst! Op internet heb ik veel gezien dat de wandeling wordt afgeraden als je hoogtevrees hebt. Ook is het niet zo verstandig om deze hike te doen als het regent of net voor lange tijd geregend heeft. Maar anders is het een dikke aanrader! Zeker als je al wat hike-ervaring hebt, is de laddertjeswandeling prima te doen.

Laddertjeswandeling Frahan
Laddertjeswandeling Frahan
Laddertjeswandeling Rochehaut
Laddertjeswandeling Frahan

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: oktober 2017
Kilometers: 5,5 kilometer
Hoogtemeters: ruim 200 meter
Hoogste punt: 375 meter
Tijdsduur: 3 uur

De toffe laddertjeswandeling in de Ardennen kun je hier downloaden.

1 Comment

  • Bart
    23 mei 2021 at 14:34

    Leuke wandeling maar soms wel beetje druk. Toch van genoten, dit jaar tee keer gedaan. Een keer omhoog en een keer naar benden.

    Reply

Laat een reactie achter