Menu
Italië

Passeirer Schildhöfeweg in Saltaus/Saltusio

Passeirer Schildhöfeweg

Het Passeiertal in de regio Zuid-Tirol (Italië) is een heerlijke vakantiebestemming. De zon schijnt er maar liefst 300 dagen per jaar! In het dal vind je adembenemende uitzichten op de omliggende bergwereld, maar ook een prachtig landschap met mediterrane kenmerken. De boomgaarden, wijngaarden, groene bergweides en aan de zijkanten van het dal hoge bergen zorgen ervoor dat je er fantastische hikes kunt maken. In dit artikel kom je meer te weten over de Passeirer Schildhöfeweg in Saltaus/Saltusio. In het dal zijn namelijk ook veel historische bouwwerken en monumenten te vinden. De historische “Schildhöfe” zijn middeleeuwse herenboerderijen die in het bezit waren van de lagere adel. Het is een eenvoudige, maar mooie hike.

Saltusio/Saltaus

De hike begint in het rustige dorpje Saltusio/Saltaus. Tot het einde van de Eerste Wereldoorlog hoorde Zuid-Tirol bij Oostenrijk. Daarna werd het gebied toegewezen aan buurland Italië. Dit resulteerde in een lange politieke machtsstrijd. Nog steeds spreekt een groot gedeelte van de bevolking in Zuid-Tirol Duits, hoewel het dus officieel bij Italië hoort. Je ziet dit terug in de plaatsnamen. Alle plaatsnamen hebben een Italiaanse en een Duitse naam.
Wij verblijven in de meivakantie op de geweldige camping in Saltusio en kunnen dus zo naar de start van de hike lopen. Ideaal!

De hike

Aan de linkerkant van Hotel Saltauserhof lopen we langs het gebouw van de brandweer omhoog. We blijven de weg volgen tot we voorbij Pension Schildhof Haupold komen en gaan in de volgende bocht rechts omhoog. Vanaf nu wordt het echt een wandelpad en krijgen we prachtig uitzicht op de bergen van het Hirzergebied. Ver onder ons zien we de camping liggen en we kunnen het hele Passeierdal inkijken. Wat prachtig zeg! We blijven het wandelpad volgen tot we uitkomen bij Schildhof Granstein. Vanaf hier lopen we weer terug naar beneden, steken de weg en het water over en lopen aan de andere kant van water (de Passer) terug naar de camping. Het is dus echt een eenvoudige hike, maar de uitzichten zorgen ervoor dat het wel een schitterend rondje is!

Passeirer Schildhöfeweg
Passeirer Schildhöfeweg
Passeirer Schildhöfeweg

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: mei 2018
Kilometers: 5,5 kilometer
Hoogtemeters: 220 meter
Hoogste punt: 666 meter
Tijdsduur: 2 uur

Je kunt de wandeling hier downloaden.

Passeirer Schildhöfeweg

Geen reacties

    Laat een reactie achter