Menu
Italië

Wandeling van Torri del Benaco naar Punta San Vigilio

Torri del Benaco uitzicht Gardameer

Het Gardameer is omgeven door een prachtige wandelomgeving. Aangezien wij in Toscolano Maderno verbleven, wandelden we voornamelijk in het natuurpark Alto Garda Bresciano aan de westkust van het Gardameer, maar we maakten ook een wandeling aan de oostkant van het meer. We namen de boot naar de overkant en maakten een wandeling van Torri del Benaco naar Punta San Vigilio. Deze prachtige landtong is één van de mooiste plekken aan het Gardameer! Tijdens de wandeling zie je continu het Gardameer en het bergachtige landschap aan de westkant. Zo mooi!

Torri del Benaco

Torri del Benaco is een karakteristiek, klein dorpje met een lange historie aan de voet van Monte Baldo. Wanneer we met de veerboot vanuit Toscolano Maderno aankomen in Torri del Benaco valt gelijk de eeuwenoude Scaligero-burcht op. Je kunt dit kasteel ook bezoeken als je dat leuk vindt. Vanaf de torens schijn je een prachtig uitzicht te hebben over het Gardameer, maar ook zittend op het muurtje langs de straat is het al genieten. Gelijk na de burcht komen we in het oude kleine haventje terecht vol met gekleurde boten. Een ontzettend leuk plekje! We wandelen door het gezellige centrum heen naar de rand van het dorp. We stijgen eerst zo’n 100 meter en daarna blijft het pad vrijwel vlak. Boven het dorp wandelen we in de richting van Punta San Vigilio. Het uitzicht is geweldig!

Torri del Benaco Scaligero
Torri del Benaco wandelpad
Torri del Benaco uitzicht Gardameer

Punta San Vigilio

Over het vlakke wandelpad lopen we tussen olijfgaarden en leuke natuurstenen muren. Het uitzicht op Torri del Benaco, het Gardameer en de bergen van het natuurpark Alto Garda Bresciano aan de overkant van het meer is prachtig. De laatste kilometer wandelen we geleidelijk bergafwaarts. Zo komen we na bijna 6 kilometer lopen aan op de Punta San Vigilio. Langs het laantje naar het uiterste punt staan mooie cipressen en alles ademt hier rust. Heerlijk! Aan het eind van de laan staat het prachtige landhuis Locanda San Vigilio. Heel wat beroemdheden hebben hier gelogeerd. Na de villa wandelen we over een straatje met leuke stenen naar het baaitje en terras aan de linkerkant. De sfeer is hier zo ontzettend relaxed! Doe hier dus zeker een drankje en geniet van deze mooie baai in het Gardameer.

Punta San Vigilio

Parco Baia delle Sirene

Een stukje voor de villa is de ingang naar Parco Baia delle Sirene. In het hoogseizoen betaal je hier een toegangsprijs voor, maar omdat wij er in mei zijn kunnen we gratis naar binnen. Als je de kans hebt: echt doen! Wat een fantastische plek is dit namelijk! De baai is prachtig, de sfeer is relaxed en je kunt je hier heerlijk een tijd vermaken. Je kunt zonnebaden op het kiezelstrand of op de ligbedjes in de schaduw van de olijfbomen. Haal een lekker drankje bij de strandbar en geniet van deze pauze voor je weer terug gaat wandelen. Dit is nou echt vakantie!

Parco Baia delle Sirene
Parco Baia delle Sirene

Terug naar Torri del Benaco

We wandelen dezelfde weg terug als we op de heenweg namen en genieten opnieuw van de heerlijke uitzichten. Na ongeveer een kilometer komen we aan bij een heel mooi uitkijkpunt. We zien nu de baai van Parco Baia delle Sirene van bovenaf. Hier zie je goed hoe groot en mooi gelegen het Gardameer eigenlijk is. Daarna wandelen we rustig terug naar Torri del Benaco. Dit is een zeer eenvoudige wandeling, maar door het eindpunt en de mooie uitzichten zeker de moeite waard.

Parco Baia delle Sirene Punta san Vigilio
Uitzicht op Torri del Benaco

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: april 2019
Kilometers: 12 kilometer
Hoogtemeters: 220 meter
Hoogste punt: 174 meter
Tijdsduur: 4 uur, inclusief pauzes

Je kunt de wandeling van Torri del Benaco naar Punta San Vigilio hier downloaden.

# Extra tip

Kijk dan hoe mooi het uitzicht is vanaf het water! Als het kan, neem dan zeker de boot van Torri del Benaco naar Toscolano Maderno. Het uitzicht op het meer en de bergen is schitterend!

Torri del Benaco
Pizzocolo en Monte Castello di Gaino
Gardameer Monte Baldo

Geen reacties

    Laat een reactie achter