Menu
Madeira / Portugal

Van Bica da Cana naar de Pináculo

Pinaculo Madeira

Op de hoogvlakte Paul da Serra zijn tal van wandelingen te maken die rust en eenzaamheid bieden. Tijdens de wandeling van Bica da Cana naar de Pináculo kun je genieten van de mooie uitzichten op het centrale bergmassief van Madeira en op Paul da Serra. Het is hier vrij rustig, dus neem heerlijk alle tijd om hier te wandelen!

Het eerste gedeelte vanaf Casa de Abrigo

Op een zonnige decemberochtend parkeren we onze auto in de buurt van de berghut Casa de Abrigo naast de ER 110. We zijn nu middenin het gebied Paul da Serra en vlakbij het uitkijkpunt Bica da Cana. Bij de oprit vanaf de weg naar de berghut slaan we linksaf een graspad in dat geleidelijk naar beneden loopt. We kiezen er dus voor om eerst naar de Pináculo te wandelen en daarna Bica da Cana te bezoeken. We wandelen over een smal pad tussen de varens door en komen zo uit op het wandelpad PR 17, waar we het bordje volgen die naar Lombo do Mouro wijst. Ondertussen hebben we al een prachtig uitzicht op São Vicente en de oceaan.

Uitzicht tijdens hike naar Pinaculo

Op weg naar de Pináculo

Ook op de PR 17 is pad mooi, want de flora en fauna langs het pad is prachtig. Soms is het pad rotsachtig en modderig door de levada die naast het pad stroomt. Omdat we op een zonnige dag deze wandeling deden, zagen we steeds de mooie vallei onder ons liggen. Het kan ook zijn dat je boven de wolken loopt. Ook magisch! Het laatste gedeelte van het wandelpad gaat onder een waterval door en langs een gave rotswand. Daarna zien we de Pináculo voor ons verschijnen.

Pinaculo Madeira
Pinaculo Madeira

De Pináculo van Madeira

Niet alleen Rio de Janeira heeft een Suikerhoed, maar Madeira heeft er ook één! Hoewel deze versie wel een miniatuur is van die in Rio, is hij wel leuk om te zien. Onderaan de Pináculo is een open plek met enkele banken waar we lekker even zitten. Door de wolken heen zien we een glimp van het centrale bergmassief van Madeira.

Pinaculo Madeira
Uitzicht
Pinaculo Madeira

Naar het uitkijkpunt Bica da Cana

Na ons bezoek aan de Pináculo wandelen we een klein kwartiertje via dezelfde weg terug. Dan slaan we linksaf en stijgen we tot we bij het uitkijkpunt Bica da Cana zijn. Het pad loopt veelal tussen de (bruine) varens door. Gelukkig bloeien er ook veel gele bloemen, waardoor het er ook vrolijk uitziet. Vanaf Bica da Cana is het uitzicht waanzinnig mooi! We zien São Vicente, de Atlantische Oceaan, de Nonnenvallei en de centrale bergen van Madeira. Gaaf zeg! Een prachtig uitkijkpunt dus en de moeite waard.

Uitzicht vanaf Bica da Cana Madeira
Uitzicht vanaf Bica da Cana Madeira

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: december 2017
Kilometers: 4,5 kilometer
Hoogtemeters: 150 meter
Hoogste punt: 1620 meter
Tijdsduur: 1,5 – 2 uur

Je kunt de wandeling van Bica da Cana naar de Pináculo hier downloaden. Deze wandeling is heel goed te combineren met de wandeling naar het hoogste punt van Paul da Serra: Pico Ruivo do Paul.

Geen reacties

    Laat een reactie achter