Menu
België

Le Tour d’Orti in de Belgische Ardennen

Le Tour d'Orti Ardennen

Midden in de winter zijn we een paar dagen op vakantie in de Ardennen en wel in de plaats Sainte-Ode. Dit ligt tussen de bekendere plaatsen Saint-Hubert en Bastenaken en een heerlijk rustig gedeelte van de Ardennen. Vanuit Sainte-Ode zijn mooie wandelingen te maken. Wij kiezen onder andere voor Le Tour d’Orti in een natuurreservaat. In dit artikel vertel ik je meer over Le Tour d’Orti in de Belgische Ardennen. Veel leesplezier!

Start in Sainte-Ode

Sainte-Ode is een heerlijk rustig gelegen plaatsje in de Belgische Ardennen. Toch ligt het ook erg centraal, vlakbij de plaatsen Saint-Hubert, Bastenaken, Houffalize en La-Roche-en-Ardenne. Achter ons vakantiehuisje ligt het natuurreservaat van Orti waar een leuke wandelroute ligt. Het eerste gedeelte van de route is best drassig en loopt langs kleine watertjes en meertjes.

Leuk vlonderpad

We lopen verder en komen al heel snel aan bij het vlonderpad. Gelijk aan het begin van het vlonderpad komen we een mooie pauzeplek tegen die in de winter helemaal verlaten is. Het vlonderpad brengt ons naar een brug, waarmee we het ‘moeras’gebied weer verlaten. Ook in de winter is dit een toffe plek!

Oude spoorweg

Het volgende gedeelte van de route is een soort korte kunstroute waar we verschillende beelden en kunstwerken vinden. Als we hier voorbij zijn komen we op een lang recht stuk terecht. Dit was vroeger de spoorweg, dus dit gedeelte is helemaal vlak en recht en brengt ons naar het dorpje Lavacherie. We steken hierbij ook de Ourthe Occidentale over die later rechts naast ons meandert.

Langs weilanden met mooi uitzicht

Na het rechte stuk over de oude spoorweg komen we aan in het dorpje Lavacherie. We slaan hier rechtsaf en lopen eigenlijk gelijk het dorp weer uit. Het volgende gedeelte is een prachtig panoramisch stuk van de route. Af en toe klimmen we wat omhoog en het pad loopt hier langs en tussen verschillende weilanden. We kunnen heel ver kijken, superleuk!

Terug via Herbaimont

Hierna duiken we het bos weer in en loopt de route langs het water verder tot we weer vlakbij het vlonderpad zijn. Officieel eindigt hier Le Tour d’Orti (de echte route is zo’n 5 kilometer). Wij knopen er echter nog een stukje aan vast en wandelen via Herbaimont terug naar Sainte-Ode. We klimmen zo’n 100 meter extra omhoog en genieten van het weidse uitzicht.
De wandeling Le Tour d’Orti is niet spectaculair, maar gewoon een leuke rondwandeling om te doen als je toch in de buurt bent. Wij hebben althans toch genoten!

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: februari 2022
Kilometers: 10,7 kilometer
Hoogtemeters: 180 meter
Hoogste punt: 485 meter
Tijdsduur: 2 – 2,5 uur

Je kunt onze rondwandeling ‘Le Tour d’Orti’ hier downloaden.

Geen reacties

    Laat een reactie achter