Menu
Frankrijk

Rondwandeling door het mooie natuurgebied Roc de Chère

Talloires Lac d'Annecy

Wat kun je veel mooie, veelzijdige wandelingen maken bij het meer van Annecy! Op onze eerste vakantiedag bij het meer kozen we voor een rondwandeling door het mooie natuurgebied Roc de Chère. Roc de Chère is een imposante groene rots en heeft meerdere prachtige uitkijkpunten op het meer en de bergen daaromheen. Een hele fijne wandeling in Frankrijk! Hieronder lees je er alles over.

Start in Talloires

De camping waar wij verblijven ligt op een paar kilometer afstand van Talloires, een populaire vakantiebestemming vanwege het leuke haventje en de goede mogelijkheden om de bergen in te gaan. We fietsen naar Talloires en parkeren onze fiets bij de haven in de buurt. We lopen langs het prachtige blauwe water van de baai en hebben een geweldig uitzicht op de groene bergen aan de overkant van het meer. In de zomer zal het hier vast druk zijn, maar het haventje van Talloires is wel echt een leuk plekje om even te bezoeken.

Talloires Lac d'Annecy

Door het bos omhoog

Als we aan de andere kant van de baai zijn aangekomen volgen we het smalle paadje langs het water tot we bij het bos arriveren. Hier zien we een steil weggetje omhooggaan. De klim die nu volgt is wel even intensief, maar verder goed te doen. Wel zijn stevige wandelschoenen op dit stukje aan te raden. We lopen gelukkig redelijk in de schaduw, dus dat is fijn. Ook hebben we onderweg af en toe al mooie uitzichten. De verschillende routes en uitkijkpunten zijn trouwens supergoed aangegeven hier. Na een kleine 2 kilometer bereiken we het eerste (kleine) uitkijkpunt: Belvédère du Roc de Chère. Wat een magistraal uitzicht over het meer van Annecy hebben we hier! Echt fantastisch!

Belvédère de Roc de Chère

Naar de andere kant van het natuurreservaat

Vervolgens wandelen we weer verder en brengt de route ons door het bos naar beneden naar de andere kant van het natuurreservaat. We volgen op de bordjes ‘Echarvines’. Hierbij komen we, vlak voor Echarvines, ook langs de golfbaan. Bij de golfbaan houden we rechts aan en al snel klimmen we weer terug door het bos omhoog. We gaan namelijk op weg naar het tweede officiële uitkijkpunt: Belvédère de la Crête. Natuurlijk passeren we onderweg al weer wat mooie plekjes met een gaaf uitzicht. Zo kijken we hier uit op de andere kant van het meer met in de verte het plaatsje Annecy zelf. Ook zien we het beroemde kasteel van Menthon-Saint-Bernard met daarachter de berg Mont Baret.

Belvédère de la Crête

Na 4 kilometer wandelen hebben we het volgende uitkijkpunt bereikt: Belvédère de la Crête. Het uitzicht is vanaf hier nagenoeg hetzelfde als bij Belvédère du Roc de Chère, maar het uitkijkpunt is veel groter. Dus dat betekent dat je hier genoeg plek hebt om lekker even te zitten, te genieten of te lunchen. Dat kan zowel in de zon als in de schaduw, heerlijk! Wij vinden deze rondwandeling echt leuk om te doen, omdat we zo een goed beeld krijgen van het meer van Annecy en de daaromheen liggende bergen. Bij dit uitkijkpunt heb je trouwens ook mooi zicht op Talloires en het haventje.

Lac d'Annecy Roc de Chère
Talloires Lac d'Annecy

Terug naar Talloires

Na het uitkijkpunt vervolgen we onze route bergafwaarts door het pijltje te volgen. Al na 200 meter komen we bij een kruispunt aan. We besluiten hier om linksaf te gaan, want zo komen we ook in Talloires uit. Vanaf hier wordt het niet meer aangegeven, maar je hebt maar één weg waardoor het onmogelijk is om te verdwalen. Als je bij het kruispunt naar rechts zou gaan, ga je terug naar Belvédère du Roc de Chère en loop je dus dezelfde weg terug. Wij gaan echter linksaf en dalen lekker steil af. Toch fijn dat we gewoon onze bergschoenen aan hebben. Ook hier is het weer genieten van de uitzichten op het meer, maar ook op La Tournette, de hoogste berg bij het meer van Annecy. Als we het bos uit zijn lopen we nog een klein stukje over de stoep naast de autoweg terug naar Talloires en de haven. We hebben genoten van de leuke rondwandeling door het mooie natuurgebied Roc de Chère!

Talloires Lac d'Annecy

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: mei 2022
Kilometers: 5,8 kilometer
Hoogtemeters: 326 meter
Hoogste punt: 656 meter
Tijdsduur: 1,5-2 uur

Je kunt onze rondwandeling door het natuurgebied Roc de Chère hier downloaden en bekijken.

Geen reacties

    Laat een reactie achter