Menu
Frankrijk

Wandel naar Chapelle de la Goutte du Prince

Chapelle de la Goutte du Prince

In Val d’Argent in het noorden van de Vogezen is het nog mogelijk om wandelingen te maken zonder veel andere mensen tegen te komen. Heerlijk voor rustzoekers! Tip: wandel naar Chapelle de la Goutte du Prince, een pittoresk kapelletje bovenop een rots met een fijn uitzicht.

Grand Rombach

We vertrekken vanuit Grand Rombach, een authentiek plaatsje in de buurt van Sainte-Croix-aux-Mines. We passeren het kerkje van Grand Rombach en lopen dieper de vallei in. Na ongeveer een kilometer slaan we rechtsaf (bij het kruis met het heiligenbeeldje) en lopen we langs een riviertje en de bosrand over een pad dat langzaam omhooggaat. Het pad gaat vanaf nu in lussen omhoog en op verschillende plekken heb je een mooi uitzicht over de bossen in dit gebied. Zo komen we na ruim een uur aan bij Chapelle de la Goutte du Prince.

Chapelle de la Goutte du Prince

Het kapelletje ligt op 675 meter hoogte en is gebouwd op een rotspunt. Het wandelpad loopt onder het kapelletje door en het kapelletje doemt ineens voor ons op als we over het bospad lopen. Achter het kapelletje rusten we heerlijk uit op de rotsen. De omgeving hier is enorm rustgevend! Links van de rotsen staat een heel klein Mariabeeldje op een rots. Ooit was dit namelijk een bedevaartsoord. Het uitzicht over de vallei van Rombach is prachtig, want we kunnen erg ver kijken.
Na onze rustpauze bij de kapel volgen we rechts bij de kapel het wandelpad naar beneden tot we uitkomen bij de picknickplaats Creux Chêne. Vanaf hier loopt het pad vervolgens in lussen terug naar Grand Rombach.

Chapelle de la Goutte du Prince
Chapelle de la Goutte du Prince

Al met al is dit een fijne, relatief korte wandeling door het bos, maar wel met af en toe prachtige vergezichten.

Fijne feiten om te weten

Wanneer: april 2019
Kilometers: 7,5 kilometer
Hoogtemeters: 337 meter
Hoogste punt: 690 meter
Tijdsduur: 2-3 uur

De route kun je hier downloaden: wandel naar Chapelle de la Goutte du Prince.

Chapelle de la Goutte du Prince

Geen reacties

    Laat een reactie achter