Menu
Frankrijk

Veelzijdige wandeling in het noorden van de Vogezen

Chapelle Hajus

In de Vogezen kun je heerlijk wandelen. Val d’Argent is een erg rustige vallei in de Franse Elzas en Vogezen, waar je als natuurliefhebber en rustzoeker je hart kunt ophalen. Je vindt er kleine gehuchtjes, groene bossen, kabbelende beekjes en mooie uitzichten. In deze blog vind je een veelzijdige wandeling in het noorden van de Vogezen vanuit het dorpje Sainte-Croix-aux-Mines. We wandelen over bospaadjes, groene heuvels, langs boerderijen en een mooi gelegen kapelletje. Wat een rust hier!

Le Hury

Onze wandeling begint in Sainte-Croix-aux-Mines bij Chapelle de Saint-Blaise. Het mapje met wandelkaarten die we hebben gekregen op de camping laat gelukkig vrij duidelijk de route zien die we moeten lopen. Eerst moeten we zorgen dat we onder de hoge weg N59 uitkomen. Vanaf hier loopt het wandelpad snel omhoog en lopen we dus al vrij snel boven de weg langs de bosrand omhoog. Achter ons hebben we goed zicht op het dorpje Sainte-Croix-aux-Mines. Daarna lopen we een groot gedeelte langs de bosrand en door het bos. Het is verstandig om het wandelkaartje er goed bij te houden, zodat je de route op de kaart goed kunt volgen. De wandelroute is overigens vrij duidelijk aangegeven met groen-witte rondjes. Na zo’n 2,5 kilometer arriveren we bij Le Hury en hebben we ongeveer 300 meter omhoog geklommen. Hier zijn verschillende chalets te vinden, verscholen in het bos.

Hike Le Hury

Chapelle de la Hajus

Nadat we Le Hury zijn gepasseerd, slaan we bij de parkeerplaats linksaf naar beneden. Na een lange afdaling door het bos komen we aan bij de open weilanden en oude boerderijen van Timbach en hebben we weer heerlijk open uitzicht. Fijn, hier houden we van! Vanaf nu hebben we de hele tijd uitzichten op de groene heuvels om ons heen. Heel mooi! Al vrij snel arriveren we bij Chapelle de la Hajus, een klein geel kapelletje met een heerlijk plekje om even te zitten. Daarna blijven we de wegwijsbordjes volgen met het groen met witte rondje. We passeren een Franse militaire begraafplaats van de Eerste Wereldoorlog en hebben hier heel mooi uitzicht op Sainte-Croix-aux-Mines en de vallei van Grand-Rombach. Daarna voert het pad weer terug naar het dorpje en wandelen we weer terug naar ons beginpunt.

Hike Le Hury
Chapelle Hajus
Ste-Croix-aux-Mines

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: april 2019
Kilometers: 9,5 kilometer
Hoogtemeters: 339 meter
Hoogste punt: 638 meter
Tijdsduur: 3,5 uur inclusief pauzes

Koop bij de camping of de plaatselijke VVV het mapje met wandel- en fietskaarten (Promenades et Randonnées en Val d’Argent) voor een paar euro. Ook via deze link kun je de bovengenoemde wandeling terugvinden.

Ste-Croix-aux-Mines

Geen reacties

    Laat een reactie achter