Menu
Mallorca / Spanje

Naar het mooie uitkijkpunt van Penya des Migdia

Penya des Migdia summit

Mallorca is een eiland met prachtige natuur. De leuke dorpjes, mooie uitkijkpunten, schitterende stranden en ruige bergen zorgen voor een fijne afwisseling. Als je naar het mooie uitkijkpunt van Penya des Migdia wandelt, word je beloond met fantastische uitzichten op de noordoostkust van Mallorca. Lees dus snel meer over deze hike!

Naar de rotsspleet

Bij het klooster ‘Ermita de la Victòria’ op het schiereiland Alcúdia start de wandeling naar het mooie uitkijkpunt van Penya des Migdia. Hier is een grote parkeerplaats en een mogelijkheid om naar de wc te gaan of wat lekkers te kopen. Vanaf hier ga je eerst een breed bospad op omhoog. De wandeling start erg eenvoudig. De eerste 15 minuten slingert het pad door de bossen licht omhoog. Hierna zie je een houten bord dat je naar links stuurt om naar de Penya des Migdia te gaan. De Penya des Migdia staat trouwens ook wel bekend als Penya Roja. Je verlaat dus nu het bospad en volgt het trappenpad omhoog. De weg is eenvoudig te volgen. Al snel wordt het bos dunner en krijg je steeds meer uitzicht op de mooie baai van Pollença en Cap Formentor. Je loopt over paadjes die door hoog gras slingeren, terwijl links van je de kliffen steeds steiler worden. Na 30 tot 40 minuten bereik je een gave rotsspleet.

Penya des Migdia hike
Penya des Migdia hike
Penya des Migdia hike
Penya des Migdia hike
Penya des Migdia hike

Mirador de Penya des Migdia

De rotsspleet is als een zwaluwnest tegen de rotswand aan gebouwd. Vroeger werd dit gebruikt als een wachttoren. De doorgang in de rotsspleet is net anderhalve meter hoog. Dit is 400 jaar geleden erg knap gemaakt! Gelijk na de spleet loopt het smalle pad langs een wand die loodrecht naar beneden daalt. Je hebt hier wel een ketting waar je je eventueel aan kunt vasthouden. Vrijwel gelijk hierna kom je aan bij het uitkijkpunt Mirador de Penya des Migdia. Je vindt hier restanten van een bunker en een cisterne, wat laat zien dat dit vroeger (begin 17e eeuw) een strategische plek was. Deze mirador laat je genieten van een schitterend uitzicht op het noorden van Mallorca. Onder je zie je Cap des Pinar met prachtige baaien, wat tegenwoordig militair gebied is en daarom verboden terrein.

Penya des Migdia hike
Penya des Migdia hike
Penya des Migdia hike
Penya des Migdia hike

Naar de top van Penya des Migdia

Vanaf het kleine plateau van de mirador is het mogelijk om verder omhoog te klimmen. Natuurlijk is dat een aanrader! In een kwartiertje tijd stijg je ongeveer 80 meter. Goed te doen dus, hoewel het pad steil is. Het pad is goed aangegeven met steenmannetjes en rode stippen. Bovenop de top staat een kanon uit 1630. De top is slechts 355 meter hoog, maar je hebt hier een schitterend uitzicht over het eiland, over de verschillende baaien, de zee en de bergen. We zien zelfs de toppen van de Massanella, waar we de dag ervoor gewandeld hebben. Gelukkig breekt op de top precies het zonnetje door, waardoor het water nog blauwer lijkt. Zo mooi! Na een tijdje gaan we weer terug naar beneden. Je loopt hetzelfde pad terug als op de heenweg. We hebben genoten!

Penya des Migdia hike
Penya des Migdia summit
Penya des Migdia summit
Penya des Migdia
Penya des Migdia summit

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: maart 2019
Kilometers: 4 kilometer
Hoogtemeters: 270 meter
Hoogste punt: 355 meter
Tijdsduur: 2,5 uur inclusief pauzes

Je kunt de route naar Penya des Migdia hier downloaden. Vergeet zeker niet om helemaal naar de top te gaan waar de kanonnen staan. Deze route stopt namelijk iets ervoor. Veel plezier!

Penya des Migdia summit

Geen reacties

    Laat een reactie achter