Menu
Liechtenstein

Naar de top van de Rappenstein

Rappensteinsattel

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen is Liechtenstein een heerlijk land om te wandelen. Vanaf de bergen heb je uitzicht over bijna heel Liechtenstein, maar ook de bergen van het Alpsteingebergte in Zwitserland zijn heel goed te zien. De wandeling naar de top van de Rappenstein (2222 meter hoog) is ook zo’n uitzichtrijke wandeling. Zo zijn alle bergen van Liechtenstein vanaf de top te zien, maar ook het Rijndal bijvoorbeeld. Verder is deze hike ook in het hoogseizoen heel rustig, dus de ideale wandeling voor rustzoekers!

Vanaf Steg naar Rappensteinsattel

De 16 kilometer lange wandeling start in het plaatsje Steg bij de parkeerplaats vlak na de tunnel. Vanaf de parkeerplaats wandelen we eerst naar Berggasthaus Sücka. Het pad gaat over een korte afstand steil omhoog, waardoor we er vlot zijn en onder ons snel het gehuchtje Steg en de meren bij Steg kunnen bewonderen. We weten daarna even niet zo goed hoe we verder moeten en besluiten aan de linkerkant van de berghut het bos in te lopen. Achteraf blijkt dat we voor de officiële route die we hadden willen volgen ergens aan de rechterkant van de hut de weg hadden moeten volgen. Niettemin genieten we ontzettend van de wandeling en het natuurschoon. De bergen in Liechtenstein zijn zo mooi! Via Alp Gapfahl wandelen we naar Rappenstein Sattel. Het laatste stukje vanaf Obersäss is even een pittig klimmetje, maar wat een schitterend uitzicht hebben we dan op 2071 meter hoogte! We kunnen bijna heel Liechtenstein overzien.

Rappensteinsattel
Rappensteinsattel
Rappensteinsattel

Rappenstein en Valünadal

Dan is het tijd voor het laatste klimmetje. Vanaf Rappenstein Sattel is het nog een kleine twintig minuten stijgen naar de top van de Rappenstein. Op de top (2222 meter) staat een groot houten kruis. We genieten in alle rust van het prachtige panoramische uitzicht. Daarna wandelen we via Rappenstein Sattel en Obersäss terug naar de afslag naar het Valünadal. Wat een mooi dal is dat zeg. We worden omgeven door de bergen en wandelen langs een beek (Valünabach) weer terug naar Steg. Het is er heerlijk rustig en we worden omgeven door mooie alpenbloemen. Wat een prachtige wandeling is dit!

Rappenstein
Rappenstein
Rappenstein

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: juli 2019
Kilometers: 16 kilometer
Hoogtemeters: ruim 1000 meter
Hoogste punt: 2222 meter
Tijdsduur: 6 à 7 uur, inclusief pauzes

Je kunt de wandeling hier downloaden.

Steg

Geen reacties

    Laat een reactie achter