Menu
Liechtenstein

Rondwandeling over de Sassweg

Malbun Liechtenstein

Waar een klein land groot in kan zijn.. Liechtenstein weet het! In dit kleine landje zijn namelijk vele mooie en goed begaanbare wandelpaden te vinden. Voor ieder is er wel wat wils. Al eerder schreef ik ook over wat pittigere hikes in Liechtenstein, maar de hike die ik beschrijf in dit artikel is een fijne rustige wandeling. De rondwandeling over de Sassweg is goed te doen voor iedereen.

Malbun

We parkeren onze auto op de parkeerplaats aan de rand van het dorp Malbun. Dit dorp is overigens ook heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Malbun is namelijk de belangrijkste vakantieplaats in Liechtenstein. In de winter kun je hier goed skiën en snowboarden en ook in de zomer is er dus genoeg te doen! Het dorp is mooi gelegen tussen de bergen en in de zomer is er één stoeltjeslift open om je de bergen in te brengen als je dat zou willen. Tijdens de rondwandeling hebben we een goed uitzicht over Malbun en de omliggende bergen.

Malbun Liechtenstein

Rondwandeling over de Sassweg

In de winter is de Sassweg de populairste winterwandelroute, maar natuurlijk is het er in de zomer ook prachtig. Omdat de weg glooiend omhoogloopt, kost deze hike niet veel inspanning. Vanaf de Friedenskapelle (de hoogst gelegen kerk van Liechtenstein) gaat het wandelpad door de bossen omhoog tot we het meertje Sass-Seelein bereiken. Hier is een grote picknickplaats (mét vuurplaats) te vinden. Een leuk rustplekje! Al snel hierna komen we aan bij Alp Sass en gaat het wandelpad over een breed grindpad terug naar Malbun.
Een rustige wandeling dus, maar leuk om te doen als je in Malbun bent.

Malbun Liechtenstein Sassweg
Malbun Liechtenstein Sassweg
Malbun Liechtenstein Sassweg

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: juli 2019
Kilometers: 4,5 kilometer
Hoogtemeters: 200 meter
Hoogste punt: 1735 meter
Tijdsduur: 1,5-2 uur

Je kunt de hike over de Sassweg hier downloaden.

Geen reacties

    Laat een reactie achter