Menu
Italië

Rifugio Ütia Forcelles in Alta Badia

Sellagruppe

Vlakbij de beroemde Sassongher, het boegbeeld van Corvara en Colfosco, ligt hoog boven het dal Ütia Forcelles. Deze mooi gelegen berghut heeft een prachtig uitzicht over de Dolomieten in Alta Badia. In dit artikel vertel ik je meer over de hike naar Rifugio Ütia Forcelles in Alta Badia. Veel leesplezier!

Start van de wandeling

Wij vertrekken vanaf de camping tussen Corvara en Colfosco en passeren dan al vlot de kabelbaan Plans-Frara. Hier vlakbij vind je naast het plaatsnaambord een parkeerplaats. Als je niet op de camping verblijft, kun je dus ook vanaf deze parkeerplaats starten. Schuin tegenover de parkeerplaats begint de klim dan echt. We volgen de wandelbordjes met markering 8B. Vóór ons ligt de groene helling met sparren die we zo gaan beklimmen en daarachter torent de hoge Sass da Ciampac. Deze berg hebben we eerder al vanaf de achterkant bekeken, toen we over het Crespëina Plateau wandelden. Leuk om ‘m nu vanaf deze kant dichterbij te kunnen zien.

Flink stijgen

Normaal gesproken vertrekken we ’s morgens best op tijd, zodat we het stijgen kunnen doen als het nog niet zo warm is. We kozen er echter nu voor één keer voor om wat later op de dag te starten. Zo, dat hebben we geweten. Deze beklimming is best steil en het was dus echt bloedheet! Gelukkig hebben we continu mooie uitzichten, dus reden genoeg om vaak stil te staan en even uit te blazen onder het mom van foto’s maken ;-). We zien achter ons de gave Sellagruppe, rechts van ons liggen de dorpjes Corvara en Colfosco met daarboven het Pralongià-plateau en schuin voor ons troont de Sassongher met op de flank ervoor Ütia Col Pradat. Een flinke klim, maar dus gelukkig met mooie uitzichten.

Rifugio Ütia Forcelles

Als we een kruispunt bereiken zit de grootste klim erop. We slaan hier rechtsaf en volgen wandelpad nr. 8 richting Colfosco. Het pad is hier veel minder steil en loopt dus veel lekkerder. Het uitzicht op de Sellagruppe is echt fantastisch! Ook de drukte op het pad valt eigenlijk nog best mee gelukkig. Bij Ütia Forcelles is het wel wat drukker. Maar je hebt dan ook een heel mooi uitzicht vanaf het terras op de Dolomieten. Je kunt hier echt ver kijken!

Afdalen naar Colfosco

Gelijk na het passeren van de berghut begint de afdaling. Met prominent voor ons de Sassongher wandelen we met uitzicht over groene bergweides en Dolomietentoppen terug naar beneden. We lopen voor de derde keer (en laatste keer) deze vakantie langs de Edelweisshütte. Vanaf de Edelweisshütte wandelen we verder naar de onderkant van het dorp waar de camping ligt.
Deze wandeling is een leuke, korte hike met mooi uitzicht.

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2021
Kilometers: 9 kilometer
Hoogtemeters: 550 meter
Hoogste punt: 2065 meter
Tijdsduur: 2 uur (zonder pauzes)

Je kunt onze wandeling naar Rifugio Ütia Forcelles in Alta Badia hier downloaden.

Geen reacties

    Laat een reactie achter