Menu
Slovenië

Hike in de bergen van Slovenië naar de Triglav Lakes Hut

Dvojno jezero Triglav Lakes Valley

Het meer van Bohinj in Slovenië is omgeven door een prachtige wandelomgeving. Vlakbij Slap Savica vind je de berghut Dom Savica. Hier begint de lange hike door de bergen van Slovenië naar de Triglav Lakes Hut. Onderweg passeren we bergmeren en mooie bergweides. Vooral het eindpunt van de hike is de moeite waard: de Triglav Lakes Hut.

Van Dom Savica naar Crno jezero

Achter de berghut Dom Savica begint de hike naar de Triglav Lakes Hut (Koĉa pri Triglavskih jezerih). Het eerste stuk is al snel ongelofelijk steil. Hoewel we eerst even geleidelijk aan omhoog gaan door het bos, gaan we daarna al snel over een rotswand steil omhoog over talloze haarspeldbochtjes. Op plekken waar dat nodig is kunnen we gebruik maken van staalkabels om ons aan vast te houden. De rotswand van Komarca is indrukwekkend om te zien. Ondertussen hebben we mooi uitzicht op de vallei van Bohinj, maar om eerlijk te zijn hebben we het vrij zwaar en hebben we niet zo heel veel oog voor onze omgeving. Na een uur en drie kwartier zijn we bovenaan de rotswand gekomen en hebben we 700 meter gestegen en zo’n 2,5 kilometer gelopen. Het is nu maar een paar minuten lopen naar het eerste bergmeer: Crno jezero (1294 m). Een fijne plek om even uit te rusten en bij te komen!

Crno Jezero

Dvojno jezero

Langs de steile rotswanden van Stador die Crno jezero omgeven lopen we aan de rechterkant van het meer verder de vallei in. Vanaf nu gaat het pad heerlijk geleidelijk aan omhoog, waardoor we bijna niet door hebben dat we 200 meter stijgen. Het is hier zelfs in het hoogseizoen heerlijk rustig, wat we altijd erg fijn vinden. Na ongeveer twee kilometer wordt het pad een stuk steiler en klimmen we in korte tijd weer 200 meter omhoog. Maar na het klimmetje bereiken we dan ineens de twee meren (Dvojno jezero) voor de Triglav Lakes Hut. Wat schitterend!! Bijna de hele tijd liepen we door het bos en plotsklaps ligt de vallei helemaal open voor ons. De bloeiende bloemen en steile bergwanden aan de zijkant maken het plaatje van de 7 Triglav Lakes Valley helemaal af. Als je hier in de lente komt zie je trouwens mogelijk maar één meer. Als de waterstand lager wordt, dan pas worden het twee afzonderlijke meren.

Triglav Lakes Hut
Dvojno jezero Triglav Lakes Valley
Dvojno jezero Triglav Lakes Valley

Triglav Lakes Hut

We vinden een fijne picknickplek en genieten van al het natuurschoon. Aan de andere kant van de meren ligt de Triglav Lakes Hut op een prachtig plekje. Hier halen we wat lekkers te drinken, want na 3,5 uur hiken hebben we dat wel verdiend. Het is mogelijk om nog verder te wandelen naar een volgend meer, maar omdat het al wat later is besluiten we dat niet te doen. Na een lange tussenstop wandelen we via dezelfde weg weer terug. Wat een geslaagde dag was dit! Het begin van de hike vonden we vrij zwaar, maar onze eindbestemming heeft alles goed gemaakt.

Triglav Lakes Hut
Triglav Lakes Hut
Dvojno jezero Triglav Lakes Valley

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2018
Kilometers: 15 kilometer
Hoogtemeters: 1075 meter
Hoogste punt: 1676 meter
Tijdsduur: 5-6 uur zonder pauzes

De route naar de Triglav Lakes Hut kun je hier downloaden.

Geen reacties

    Laat een reactie achter