Menu
Italië

Rondwandeling naar Lech de Boé in Alta Badia

Lech de Boé Alta Badia

Alta Badia is een verrassend fijne vallei in de Dolomieten. Je kunt hier ongelofelijk veel gevarieerde wandelingen doen, waardoor je je er gerust heel wat dagen kunt vermaken. Wij maakten onder andere een gave rondwandeling naar Lech de Boé in Alta Badia en daar vertel ik je in dit artikel meer over. Lees je mee?

Vertrek vanuit Corvara

Wij verblijven op de camping in Corvara-Calfosch/Colfosco en daar beginnen we dan ook met deze wandeling. Je kunt vanuit Corvara ook met de Boé-kabelbaan omhoog overigens. Je komt dan gelijk uit bij Piz Boé Alpine Lounge. Wij wandelen hier echter naartoe. Vanaf de camping volgen we eventjes het wandelpad richting de watervallen van Pisciadù. Al snel slaan we echter linksaf het bos in en volgen daar wandelpad 645. We vinden de rood-wit-rode markeringen met het nummer van het pad op de bomen. Het pad gaat gelijk lekker steil omhoog! In een kilometer tijd stijgen we 200 meter,

Uitkijkpunt Crëp de Sela

De wandeling wordt al snel goed aangegeven op de wandelbordjes met ook de verwachte looptijden erbij. Ook uitkijkpunt Crëp de Sela zien we op het bordje staan. Sla dit uitkijkpunt op 1867 meter hoogte zeker niet over, want het is maar 200 meter extra lopen en je krijgt daar een prachtig uitzicht voor terug! We kijken uit op Corvara met die geweldig toffe berg Sassongher op de achtergrond daarvan. Ook zien we onder ons heel goed de camping liggen. Links zien we al de eerste wanden van de Sellagruppe en rechts het mooie Pralongià-plateau. Een leuk uitkijkpunt dus!

Crëp de Sela
Crëp de Sela

Omhoog naar Piz Boé Alpine Lounge

Ook de volgende 2,5 kilometers gaan door het bos omhoog. Fijn dus op een zonnige dag! Na een tijdje zien we de kabelbaan boven ons hoofd zweven. Die zijn er toch een stuk sneller dan wij zijn! Als we het bos uit lopen, zien we een fantastisch panorama op de bergen in de Dolomieten. Wat een plaatje! Het is hier ook gelijk een stukje drukker, omdat we al vlakbij het kabelbaanstation zijn. Er volgt nog één korte steile klim (over een niet zo’n mooi pad trouwens) tot we hier zijn. Tijdens deze klim krijgen we ook uitzicht op de beroemde Marmolada Gletsjer. Prachtig! Bovenaan bij het restaurant vinden we een groot, goedgevuld terras. Maar er zijn ook genoeg plekken daaromheen om lekker even uit te rusten. Ook vinden we er zo’n leuk bord waarop alle namen van de bergen staan. In de verte zien we bijvoorbeeld Averau en Nuvolau liggen waar we eerder ook al waren. Erg leuk!

Uitzicht op Marmolada
Sellagruppe

Lech de Boé

Vanaf het restaurant is het nog maar een klein stukje lopen naar het bergmeer op 2252 meter hoogte. Links van ons gaat de stoeltjeslift verder omhoog naar de bergen van de Sellagruppe. Het wandelpad naar het meer is zeer eenvoudig, waardoor we er in mum van tijd zijn. Eenmaal aangekomen bij het meer zoeken we een leuk plekje om onze lunch op te eten. Lech de Boé is een klein, rond meer en is omgeven door de kliffen van de Sellagruppe. Het is moeilijk vast te leggen eigenlijk, maar wel een leuk plekje. Het water is erg helder! Het is ook mogelijk om om het meer heen te wandelen. Hoewel ik veel mooiere bergmeren gezien heb, is het toch leuk dat we hier helemaal heen gewandeld zijn!

Sellagruppe
Lech de Boé Alta Badia
Lech de Boé Alta Badia

Terug via Crëp de Munt

Na een tijdje beginnen we aan onze terugreis. Het eerste stukje is hetzelfde en we passeren weer het rode hekwerk. Hierna gaan we echter niet links het bos in, maar we lopen nu rechtdoor richting Ütia Crëp de Munt. We komen best veel wandelaars tegen die dit pad ook lopen, want dit pad gaat rechtstreeks terug naar Corvara. De meeste wandelaars komen namelijk met de kabelbaan boven en lopen dan via dit wandelpad terug. Gelukkig kunnen we de andere wandelaars makkelijk passeren, waardoor de terugweg vrij snel gaat. Ook na de berghut Crëp de Munt gaat de route verder over brede, makkelijke paden. En zo komt uiteindelijk het stadje Corvara met daarachter die machtige Sassongher weer in zicht. Na een uur dalen arriveren we weer op de camping. Een leuke wandeling om te doen als je in Corvara verblijft!

Naar Ütia Crëp de Munt
Sellagruppe
Corvara Sassongher

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2021
Kilometers: 11,7 kilometer
Hoogtemeters: 809 meter
Hoogste punt: 2252 meter
Tijdsduur: 3-4 uur

Je kunt onze rondwandeling naar Lech de Boé in Alta Badia hier downloaden.

Geen reacties

    Laat een reactie achter