Menu
Italië

Hike naar de Pfistradalm in Meraner Land

Passeiertal Zuid-Tirol

De omgeving van Merano is een prachtige wandelbestemming. Wij verbleven in het Passeiertal en maakten daar verschillende mooie wandelingen. Op onze allereerste dag wandelden we naar de Pfistradalm en de bijbehorende St. Anna Chapel. De sneeuw was op deze voorjaarsdag aan het smelten en de eerste sneeuwklokjes kwamen tevoorschijn in het bruine gras. De zon scheen en wij waren blij om in de bergen te zijn! Lees in deze blog meer over de hike naar de Pfistradalm in Meraner Land.

Vertrek vanuit St. Leonhard in Passeier

In het dorp Sankt Leonhard in Passeier, het eerste dorp in het Passeiertal als je vanaf de Jaufenpas naar beneden rijdt, parkeren we onze auto. Al snel zien we op wandelbordjes de Pfistradalm aangegeven worden. We wandelen door het dorp omhoog en volgen routenummer 13. Als we het dorp uit zijn lopen we door weilanden omhoog, waarbij we een mooi uitzicht hebben op St. Leonhard, het Passeiertal en de nog besneeuwde bergen van Naturpark Texelgruppe aan de andere kant van het dal.

Passeiertal Zuid-Tirol
Passeiertal Zuid-Tirol

Door het bos verder omhoog

We lopen niet lang door de weilanden omhoog, want we komen aan bij de rand van het bos. Vanaf hier gaat het wandelpad vrij steil door het bos omhoog. Het is nog even inkomen op deze eerste wandeldag, maar na flink wat hoogtemeters stopt het wandelpaadje door het bos en wandelen we verder over de gewone bosweg. Vanaf hier gaat de route geleidelijk aan omhoog tot we bij de Pfistradalm arriveren.

Hike Pfistradalm
Hike Pfistradalm

De Pfistradalm en de St. Anna Chapel

De Pfistradalm ligt op ruim 1300 meter hoogte en is omgeven door prachtige bergen. In de berghut hier schijn je heerlijk te kunnen eten, maar in het vroege voorjaar is bij ons de hut nog niet open. Ondanks dat het gras nog vrij bruin is en de omgeving door het weer misschien wat somber oogt, genieten we van het weidse uitzicht. De sneeuwklokjes komen overal door en niet veel later komt ook het zonnetje nog even door de wolken. Wat een rustgevende plek is deze alm!

Pfistradalm Passeiertal
Pfistradalm St. Anna Chapel
Pfistradalm Passeiertal

Terug met een prachtig uitzicht

Na een tijdje doen we onze rugzakken weer om en vertrekken we terug naar Sankt Leonhard. De terugweg is een gedeelte hetzelfde, maar bij de eerste splitsing besluiten we om pad 13A te volgen in plaats van pad 13 die we op de heenweg wandelden. Dit kunnen we iedereen aanraden! De uitzichten op het Passeiertal, Sankt Leonhard en de omliggende bergen zijn namelijk waanzinnig mooi. Alles is zo groen om ons heen en de bergtoppen daarboven zijn nog besneeuwd. Een prachtig zicht! Zo wandelen we langs de weilanden en het laatste stuk over de weg terug naar het dorp. We genieten met volle teugen. De hike naar de Pfistradalm in Meraner Land is absoluut een aanrader, juist ook in het voorjaar als de sneeuw nog aan het smelten is.

Passeiertal Zuid-Tirol
Passeiertal Zuid-Tirol
Passeiertal Zuid-Tirol

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: april 2018
Kilometers: 13 kilometer
Hoogtemeters: 650 meter
Hoogste punt: 1350 meter
Tijdsduur: 4 uur

Je kunt de wandeling naar de Pfistradalm hier downloaden.

Passeiertal Zuid-Tirol

Geen reacties

    Laat een reactie achter