Menu
Zwitserland

Hike via de prachtige Meglisalp naar de Seealpsee

Alpstein Seealpsee

Middenin het Alpsteingebergte ligt een prachtig meer: de Seealpsee. Er zijn verschillende manieren om bij de Seealpsee te komen die allemaal erg mooi zijn. Onze hike ging via de prachtige Meglisalp naar de Seealpsee. Onderweg genoten we van smalle wandelpaadjes, groene alpenweiden, vele koeien en een prachtig meer. Geniet mee via deze blog!

Vertrek vanuit Wasserauen

Op een zonnige ochtend parkeren we onze auto op de overvolle parkeerplaats in Wasserauen. Hoewel we eigenlijk alleen maar Zwitserse kentekens zien, slaat de schrik ons toch wel een beetje om het hart. Zo druk hier! Al snel merken we echter dat de meeste mensen direct de kortste route nemen naar de Seealpsee. Na Gasthaus Alpenrose slaan we linksaf en volgen we het pad omhoog door de bossen. Het duurt niet zolang voor de bossen uit zijn en het Alpsteingebergte ontvouwt zich voor onze ogen. Zo mooi!

Alpstein Wasserauen
Alpsteingebergte

Wandelen met uitzicht op de Seealpsee

We wandelen langs vele koeien en het geklingel van de bellen klinkt gezellig. Zo komen we uit bij een splitsing. Bijna iedereen slaat hier rechtsaf naar de Seealpsee, waardoor we in alle rust rechtdoor kunnen lopen in de richting van de Meglisalp. Het wandelpad gaat steil omhoog de bergflank op. Voor ons zien we de hoogste berg van de Alpstein, de Säntis, terwijl we achter ons het heuvelachtige landschap van Appenzell zien liggen. Het duurt niet lang voor we de Seealsee onder ons tevoorschijn zien komen. De intens blauwe kleur steekt prachtig af bij de rest van de omgeving. We wandelen over smalle paadjes verder, terwijl we steeds een geweldig uitzicht hebben over de Seealpsee. Het is trouwens heerlijk dat je hier ’s morgens in de schaduw van de bomen en de berg wandelt. Aanrader dus om echt al ’s morgens deze hike te starten.

Alpstein Meglisalp

De Meglisalp

Nadat we ongeveer 5 kilometer gewandeld hebben en ruim 600 meter gestegen zijn zien we voor ons de kom van de Meglisalp verschijnen. Het uitzicht is hier echt waanzinnig mooi. Onder de Säntis ligt nog sneeuw, maar verder is het hier ongelofelijk groen. De bergen en rotsen hebben bijzondere vormen, waardoor het een prachtig geheel wordt. We zien ons wandelpad slingerend naar de Meglisalp lopen. Omgeven door vele bloemen wandelen we verder. Na de splitsing, die we straks zullen gebruiken om naar de Seealpsee te gaan, lopen we weer tussen de koeien die op de groene alpenwei grazen. Zo’n twee uur na ons vertrek arriveren we bij de Meglisalp. We vinden hier Berggasthaus Meglisalp, maar ook een kerkje en enkele herdershutten. Het is hier echt genieten!

Alpstein Meglisalp
Alpstein Meglisalp
Alpstein Meglisalp

Afdalen naar de Seealpsee

Vanaf de Meglisalp zijn weer vele wandelroutes te maken. Wij kiezen ervoor om een stukje terug te lopen en daarna af te dalen naar de Seealpsee. Het pad loopt vrij steil in veel haarspeldbochtjes naar beneden. De rots van de berg hangt op sommige plekken wat over het pad, waardoor het pad vaak nat en modderig is. Het is hier aanmerkelijk koeler dan in de volle zon, heerlijk! Zeker ook omdat dit hele gedeelte in de schaduw is door de bossen. Na drie kwartier bereiken we de Seealpsee, een hele fijne plek. De bergen rondom het meer hebben elke keer zulke andere vormen. Gaaf om te zien! Op de Seealp zien we verschillende alpenhutten staan. Het water van het meer is hartstikke helder. We zoeken een plekje aan het water onder de bomen vlakbij Berggasthaus Seealpsee en genieten van het mooie uitzicht.

Alpstein Seealpsee
Alpstein Seealpsee

Terug naar Wasserauen

Na de Seealpsee is het nog ongeveer 3 kilometer lopen tot we terugkomen in Wasserauen. Over een grindweg dalen we ruim 200 meter in de volle zon. Veel mensen komen puffend en zwetend omhoog lopen om naar de Seealpsee te gaan. Eén tip: als je de korte route naar de Seealpsee wilt nemen, doe dat dan niet op het heetste moment van de dag. De zon schijnt echt ongenadig hard hier. En sowieso is een mooie rondwandeling veel gaver natuurlijk! Wij vonden de hike via de prachtige Meglisalp naar de Seealpsee echt een ongelofelijke aanrader. De wandeling zelf is leuk en de uitzichten zijn echt hartstikke mooi, waardoor het de hele tocht genieten is!

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: juli 2020
Kilometers: 14 kilometer
Hoogtemeters: 1070 meter
Hoogste punt: 1517 meter
Tijdsduur: 5 uur inclusief pauzes

Onze rondwandeling kun je hier vinden.

Alpstein Meglisalp

Geen reacties

    Laat een reactie achter