Menu
Zwitserland

Hike naar de prachtig gelegen Lobhornhütte

Lobhörner

De overbekende, maar mooie Jungfrauregio staat bekend om zijn prachtige wandelroutes. Bijna elke keer heb je uitzicht op het machtige bergtrio: Eiger, Mönch en Jungfrau. Je zult er vast niet raar van te staan kijken dat het hier dus vrij toeristisch is. Als je dat stiekem ook een beetje jammer vindt, heb ik goed nieuws voor je: ik ontdekte een rustige, maar geweldige hike waarvandaan je ook uitzicht hebt op dit mooie bergtrio. Goed nieuws toch? Je leest in dit artikel dus alles over de hike naar de prachtig gelegen Lobhornhütte.

Start met de kabelbaan

Met de auto rijden we richting Lauterbrunnen. Zo’n 2,5 kilometer vóór Lauterbrunnen slaan we rechtsaf naar Isenfluh/Sulwald. In korte tijd stijgen we 400 meter met zelfs een 360 graden bocht in een tunnel, leuk! Na enkele minuten komen we aan bij de kabelbaan van Isenfluh naar Sulwald. We kopen een retourticket voor CHF 12,- p.p. om daarna in een klein rood wiebelig kabelbaantje te stappen. In een aantal minuten tijd gaan we flink steil omhoog waarbij we een geweldig mooi uitzicht hebben op de Lauterbrunnenvallei. Als we bij Sulwald arriveren zien we voor ons het autovrije Wengen liggen met daarboven de Männlichen, rechts daarvan de Lauberhorn waar we eerder al op stonden en weer rechts daarvan zien we tussen de wolken door de Eiger, Mönch en Jungfrau tevoorschijn piepen. Heel mooi!

Kabelbaan Isenfluh Sulwald
Uitzicht vanaf Sulwald

Naar Sulsalp

Al gelijk bij de kabelbaan staat de Lobhornhütte aangegeven. Ook zien we Sulsalp op de wandelbordjes staan. Hier zullen we eerst heen gaan, want bij Sulsalp ligt ook een mooi meertje wat we graag willen zien. Het wandelpad gaat af en toe wel steil omhoog, maar het lijkt wel of we vandaag vliegen. Soms heb je tijdens een wandeling ‘goeie benen’, zoals wij altijd zeggen. Heel fijn, want we stijgen zo in rap tempo. Dit eerste gedeelte gaat door het bos omhoog. Regelmatig hebben we waanzinnige doorkijkjes. Al snel na het bereiken van het wandelbordje bij Chüebodmi lopen we het bos uit en stappen we een groene bergkom in. Wauw! Links van ons stroomt de beek Sulsbach. Na een kleine 40 minuten wandelen bereiken we Sulsalp waar welgeteld één boerderij te vinden is.

Sulsbach
Sulsalp

Sulsseewli

Vanaf Sulsalp is het een paar minuten lopen naar het bergmeer Sulsseewli/Sulsseeli. We zijn hier helemaal de enigen en genieten van een lekkere pauze. Later komen er twee jongens aan die een duik nemen in het meer, maar verder zien we niemand. Deze plek is echt prachtig! Later kwam ik erachter dat je ook nog zicht hebt op het bergtrio als je even naar de overkant van het meer loopt. Doen dus!

Sulsseewli
Sulsseewli

Lobhornhütte

Na ons rustmoment bij de Sulsseewli lopen we verder naar de Lobhornhütte. Dit is niet zover, want het is maar 5-10 minuten lopen. Als je achterom kijkt heb je een geweldig uitzicht op het bergmeer met daarachter de bijzondere pieken van de Lobhörner. Bij de Lobhornhütte is een grote groep wandelaars, waardoor wij besluiten om weer terug te lopen. Bij ons was het wat bewolkt, waardoor we de Eiger, Mönch en Jungfrau niet in volle glorie hebben kunnen bewonderen, maar op een stralende dag moet het uitzicht weergaloos zijn. Absoluut een aanrader!

Lobhörner
Lobhornhütte

Terug naar Sulwald

Vanaf de Lobhornhütte wandelen we eerst terug naar Sulsalp via de andere route die wordt aangegeven. Daarna volgen we dezelfde weg terug als de heenweg. Het gaat als een speer en anderhalf uur na ons vertrek uit Sulwald zijn we weer terug bij de kabelbaan van Sulwald. Achteraf maar goed dat we zo snel waren, want we hebben precies het laatste kabelbaantje terug naar beneden. Check dus even goed op het papier wat er ophangt hoe laat de laatste kabelbaan naar beneden gaat. Op de website kun je ook een indicatie krijgen. In het hoogseizoen gaat de kabelbaan tot sluitingstijd non-stop. Je moet namelijk bij Sulwald met een speciale telefoon naar beneden bellen dat je klaarstaat en dan zelf op de knoppen drukken zodat je weer naar beneden gaat. Lekker spannend, haha. Maar wel erg leuk! Als je zin hebt in een niet-toeristische hike maar wel één met mooie uitzichten, doe dan zeker de hike naar de prachtig gelegen Lobhornhütte. Veel plezier!

Uitzicht vanaf Lobhornhütte
Sulsalp

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2020
Kilometers: 6 kilometer
Hoogtemeters: 435 meter
Hoogste punt: 1954 meter
Tijdsduur: 1,5 – 2 uur

Je kunt onze hike naar de prachtig gelegen Lobhornhütte hier downloaden.

Extra informatie

– Het is ook mogelijk om van of naar Isenfluh/Sulwald te lopen natuurlijk. Dit kost je wat extra kilometers, maar zo ben je niet gebonden aan de kabelbaantijden.
– Wij deden deze hike aan het eind van de middag; op dit tijdstip was het zeer rustig.
– De prijs voor de kabelbaan moet je contant betalen.

Uitzicht vanaf Lobhornhütte

Geen reacties

    Laat een reactie achter