Menu
Slovenië

Prachtige uitkijkpunten op het meer van Bled

Ojstrica viewpoint

Iedereen die zich verdiept in Slovenië komt foto’s tegen van het meer van Bled. Een sprookjesachtig meer met in het midden een eilandje met daarop een kerkje. Het meer is omgeven door bergen en het water is prachtig blauw. Dit wil je dus zeker zien! Hoewel het er ontzettend toeristisch is, zou ik Bled niet overslaan en er toch even een kijkje nemen. Wij klommen naar twee prachtige uitkijkpunten op het meer van Bled die ik je in deze blog laat zien.

Meer van Bled

Het meer van Bled is dus één van de bekendste bezienswaardigheden van Slovenië. Bled staat vooral bekend om de Vintgarkloof en het meer; het plaatsje zelf is niet echt bijzonder. Toeristen kunnen fietsen of wandelen rondom het meer, naar één van de uitkijkpunten klimmen, een boottochtje maken of suppen op het meer, zwemmen in het meer of bezoeken het kasteel aan de rand van het meer. Genoeg te doen dus!

Lake Bled
Meer van Bled kasteel

Uitkijkpunt Mala Osojnica

Om eerlijk te zijn vonden wij het veel te druk in Bled. Daarom wandelen we gelijk naar het eerste uitkijkpunt met de naam Mala Osojnica. De meeste mensen klimmen alleen naar het uitkijkpunt Ojstrica, waardoor het bij Mala Osojnica veel rustiger is. De hike hiernaartoe is kort en eenvoudig. De klim duurt iets van 20 minuten en heeft een paar wat steilere stukjes, maar het is goed te doen. Het uitkijkpunt bevindt zich bovenop de heuvel op een kaal stukje rots waardoor je dus supergoed het meer kan zien liggen. Er staan ook een paar bankjes en een informatiebord. Mala Osojnica bevindt zich op 685 meter hoogte. Een prachtige plek om het meer van Bled en de bergketen Karawanken daarachter te bewonderen!

Mala Osojnica viewpoint
Mala Osojnica viewpoint

Uitkijkpunt Ojstrica

Vanaf Mala Osojnica is het nog zo’n 20 minuten lopen naar het uitkijkpunt Ojstrica. De route gaat door het bos, is vrij rustig en staat helemaal aangegeven. Als je aan komt lopen bij Ojstrica zie je gelijk dat het hier veel drukker is. Het mooiste fotoplekje is op een rots. Iedereen wil hierop staan voor een foto, waardoor je soms moet wachten om een foto te maken. Bij dit uitkijkpunt sta je eigenlijk recht voor het eilandje. Heel mooi!

Ojstrica viewpoint
Ojstrica viewpoint

Hoe kom je bij deze uitkijkpunten?

Op Google Maps navigeer je naar Mala Osojnica Trailhead. Je ziet daar een bankje met twee houten wegwijsbordjes. Daar ga je omhoog en vrij snel sla je linksaf om eerst naar Mala Osojnica te gaan. De route staat verder goed aangegeven op paaltjes met daarbij ook de tijden hoe lang je nog moet lopen. Ik heb de route op slippers gedaan, omdat ik mijn wandelschoenen op dat moment even zat was, maar dat zou ik dus niet aanraden. Op sommige stukjes is het best steil en liggen er losse steentjes. Gewoon goede schoenen aandoen dus. Heel veel plezier!

Ojstrica viewpoint

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2018
Kilometers: 2,5 kilometer
Hoogtemeters: 200 meter
Hoogste punt: 685 meter
Tijdsduur: 1-2 uur

Je kunt de route hier downloaden.

Geen reacties

    Laat een reactie achter