Menu
Zwitserland

Wandeling vanaf Lehmen naar de Potersalp

Potersalp

De wandeling vanaf Lehmen naar de Potersalp is een ontzettend rustige hike in Appenzellerland. Tijdens deze wandeling kwamen wij zelfs bijna geen mensen tegen in het hoogseizoen. De wandeling is niet zo lang om te doen, dus perfect voor een paar uurtjes beweging in een prachtige omgeving!

Start vanaf Lehmen

We parkeren onze auto op de parkeerplaats bij Gasthaus Lehmen, zo’n tien minuten rijden vanaf de plaats Appenzell. Tegenover het Gasthaus zien we een weg omhoog lopen. Hier begint onze wandeling. De omgeving is eerst nog open, maar al snel wandelen we door het bos (Cholhüttenwald) omhoog waarbij we eerst de bordjes naar Vordere Leu volgen. Na iets meer dan een kilometer komen we aan het einde van het bos en ontvouwt de rotswand van de bergketen Säntis zich links voor ons, prachtig! Drie boerderijtjes zijn ons herkenningspunt hier. Vervolgens blijven we het pad rechtdoor volgen.

Appenzellerland

Naar de Potersalp

Niet lang na de drie boerderijen bij Vordere Leu zien we een splitsing. We blijven rechtdoor lopen in de richting van Grossberndli. Vanaf hier wordt het pad smaller en lopen we over prachtige groene alpenweides. Links van ons torent de rotswand van de Säntis boven ons uit, achter ons zien we de groene heuvels van Appenzellerland en om ons heen grazen vele koeien met hun klingelende bellen. Zo wandelen we verder omhoog; heerlijk hier! Neem trouwens wel genoeg water en zonbescherming mee, want de zon kan hier ongenadig hard branden. Vlak voor de Potersalp staan op een heuvel wat bomen, waar we fijn in de schaduw onze lunch opeten. We kunnen vanaf onze lunchspot goed de Potersalp zien, maar ook de Kronberg waar we vanaf onze camping op uitkijken.

Appenzellerland Säntis bergketen
Appenzellerland Säntis bergketen
Appenzellerland Säntis bergketen
Potersalp

Terug naar Lehmen

Vanaf de Potersalp met zijn paar hutten dalen we weer af. Al na een kilometer duiken we het bos in. Erg fijn, want we wandelen deze hike op een bloedhete dag. De laatste vier kilometer gaan door het bos en aan het eind wacht een verrassend toetje op ons: een waterval! Door de bladeren heen zien we de Leuenfall naar beneden vallen. Superleuk! Het is ook mogelijk om naar de voet van de waterval te lopen, maar hiervoor moet je eerst nog een stukje verderlopen tot je weer bij Gasthaus Lehmen bent. Hier zie je bordjes naar de waterval. Wij hebben dit niet gedaan, maar de foto’s van de waterval zien er mooi uit. Wel een aanrader dus! Na ongeveer drie uur zijn we weer terug bij de auto. De wandeling vanaf Lehmen naar de Potersalp is echt een leuke, rustige wandeling.

Potersalp
Leuenfall Lehmen

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: juli 2020
Kilometers: 11,5 kilometer
Hoogtemeters: 457 meter
Hoogste punt: 1300 meter
Tijdsduur: 3 uur

Je kunt de rondwandeling naar de Potersalp hier downloaden. Veel plezier!

Geen reacties

    Laat een reactie achter