Menu
Zwitserland

Hike naar Pierre à Vire bij Lac de Mauvoisin

Lac de Mauvoisin

Val de Bagnes in Wallis heeft een adembenemend landschap! Dit is nog echt een authentieke vallei met weinig toerisme, oude dorpjes en omgeven door mooie bergen. Helemaal aan het eind van het dal ligt het stuwmeer Lac de Mauvoisin, met daarvoor een imposante stuwdam die tot één van de hoogste stuwdammen ter wereld gerekend wordt. Rondom het meer zijn verschillende wandelingen te maken. In deze blog gaat het over de hike naar Pierre à Vire bij Lac de Mauvoisin. Dit punt ligt op 2285 meter hoogte boven het stuwmeer en geeft je een fantastisch uitzicht op het meer en de omliggende bergen. Lees maar mee!

Start van de hike

De hike begint dus aan het eind van Val de Bagnes. Hier is een hotel-restaurant te vinden, maar ook een grote parkeerplaats voor je auto. Wij verblijven op de camping in Bonatchiesse (een echte aanrader!!) en zijn dus al lekker dichtbij het startpunt van de hike. Lac de Mauvoisin is niet te zien vanaf de parkeerplaats. Hiervoor moet je eerst ongeveer 30 minuten wandelen naar de bovenkant van de stuwdam. Wij komen hier echter op de terugweg langs, dus wij starten een andere route. We beginnen op 1842 meter hoogte. Vanaf de parkeerplaats lopen we naar rechts en lopen we richting Col des Otanes. De hike gaat eigenlijk vanaf het begin af gelijk steil omhoog in talloze haarspeldbochtjes en op een zomerse dag is het dus zweten geblazen! Neem zeker genoeg water mee, want dat ga je echt nodig hebben. Al snel zien we onder ons de parkeerplaats kleiner worden en krijgen we steeds beter zicht op de stuwdam. Ook het einde van Val de Bagnes is mooi in zicht.

Pierre à Vire

Na een tijdje bereiken we een wegwijsbordje bij Pazagnou. Hier gaan we linksaf en vervolgen we onze weg bergopwaarts tot we Pierre à Vire zijn. Het hoogste punt van de hike ligt net een stukje vóór Pierre à Vire op 2341 meter. Het uitkijkpunt Pierre à Vire ligt op 2285 meter hoogte en bereiken we na ruim 2,5 kilometer hiken. In die tijd zijn we wel al ruim 500 meter geklommen, dus het mooie uitkijkpunt komt als geroepen! We zoeken een mooie steen op, waar we kunnen gaan zitten voor onze lunch en genieten van het uitzicht. Onder ons ligt het stuwmeer met zijn bizarre blauwe melkkleur. Vooral als het zonnetje erop schijnt, wordt de kleur heel bijzonder. We zien veel mooie planten en zelfs edelweiss! Vóór ons ligt de gletsjer van Giétroz én we zien nog verschillende watervallen. Dit is echt een heerlijk plekje.

Hike Pierre à Vire

Terug naar Mauvoisin

Na een uitgebreide rustpauze vervolgen we onze weg richting Ecurie de la Lia. Het wandelpad is prachtig mooi en we zien het hele stuwmeer links van ons liggen. Ook de bergen eromheen zijn prachtig. Wat een heerlijke wandeling! Als kers op de taart komen we ook nog eens vrijwel niemand tegen. Deze vallei is echt nog niet ontdekt door het massatoerisme. Heerlijk! Als we eenmaal bij Ecurie de la Lia zijn, keren we terug naar Mauvoisin via de weg. Onderweg lopen we ook nog verschillende keren door tunnels. Een jas meenemen is dus best handig, want het ‘regent’ aardig in deze tunnels. Gelukkig kunnen we af en toe door een gat naar buiten kijken, waardoor we ons zeker niet opgesloten voelen. Ook lopen we nog onder één van de watervallen door die het stuwmeer voeden. Uiteindelijk komen we uit op de stuwdam zelf, waar we uiteraard even een kijkje nemen. Daarna wandelen we terug naar de parkeerplaats bij het hotel. De hike naar Pierre à Vire bij Lac de Mauvoisin is een echte aanrader! Want wat een mooie hike was dit.

Lac de Mauvoisin
Lac de Mauvoisin
Lac de Mauvoisin

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2019
Kilometers: 7 kilometer
Hoogtemeters: 775 meter
Hoogste punt: 2341 meter
Tijdsduur: 3 uur zonder pauzes

Je kunt de route hier downloaden.

Lac de Mauvoisin

Geen reacties

    Laat een reactie achter