Menu
Slovenië

Het panoramische uitzicht vanaf Mount Raduha

Uitzicht vanaf Mount Raduha

In het oostelijke deel van de Kamnik-Savinja Alpen ligt de berg Raduha. De berg Raduha is de hoogste top in deze Alpen (2062 m). Het panoramische uitzicht vanaf Mount Raduha willen we zeker niet missen, want dat schijnt prachtig te zijn. We trekken dus onze wandelschoenen weer aan voor een mooie hike. Loop je mee?

Planina Loka

Vanaf onze camping vlakbij Luče rijden we met de auto naar de parkeerplaats in de buurt van de berghut Koča na Loki pod Raduho. De laatste tien kilometer rijden we over een onverharde, hobbelige weg vol losse stenen. Gelukkig houden de banden van de auto het en komen we heelhuids in de buurt van de berghut aan. Na zo’n 10 minuten lopen vanaf de weg komen we aan bij de berghut op 1534 meter hoogte. Ondanks dat de hike vrij populair is, zien hier maar weinig mensen. We drinken nog even wat op het terras en beginnen dan vol goede moed aan de klim.

Koca na Loki berghut

Klim naar Mount Raduha

Op het wandelbordje aan het begin staat dat we na 1,5 uur op de top van Raduha zouden moeten staan. Nou, ga er maar vanuit dat je hier op een warme zomerse dag wel wat langer over doet! Gedurende de hele wandeling loop je namelijk in de volle zon en het enige wat je doet is klimmen, dus het kan behoorlijk warm zijn. We wandelen een klein uur langs vele mooie roze bloemen omhoog. Als de bomen struiken worden en we vooral lage struiken om ons heen zien hebben we voor ons goed zicht op de berg Raduha. Het pad wordt nu een stuk steniger, maar is nergens moeilijk. Zo klimmen we verder tot we na een kleine 2 uur arriveren op de top van Mount Raduha.

Uitzicht tijdens de klim
Klim naar Raduha
Mount Raduha

Panoramisch uitzicht vanaf Raduha

Het uitzicht vanaf Raduha is waanzinnig en niet te missen. Omdat het de hoogste top in dit gebied is kunnen we ongelofelijk veel zien. Zo zien we aan de andere kant van de berg bijvoorbeeld Robanov Kot liggen waar we eerder gewandeld hebben. Op een heel heldere dag kun je in de verte zelfs de Grossglockner in Oostenrijk zien liggen! Dichterbij zien we de Kamnik-Savinja Alpen liggen en daar weer achter de Julische Alpen. Op de brede top is alle ruimte om van het panoramische uitzicht vanaf Mount Raduha te genieten. Na een lange lunchpauze lopen we via dezelfde weg terug naar de berghut Koča na Loki.

Uitzicht vanaf Mount Raduha
Uitzicht vanaf Mount Raduha

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2018
Kilometers: 8 kilometer
Hoogtemeters: 600 meter
Hoogste punt: 2062 meter
Tijdsduur: 3-4 uur

Wij hebben heen en terug dezelfde route gelopen, maar ik vond later deze rondwandeling. Je gaat dan vanaf de top van Raduha niet dezelfde weg terug, maar je volgt eerst de bordjes naar Planina Arta. Vanaf Planina Arta kun je dan uiteindelijk weer teruglopen naar het startpunt. Die zou ik nu doen, want een rondwandeling is altijd leuker dan heen en terug dezelfde route, toch?
Veel wandelplezier!

Mount Raduha

Geen reacties

    Laat een reactie achter