Menu
Frankrijk

Bezoek de prachtige Grotte de Notre-Dame de Vie

Grotte Notre-Dame de Vie Villefranche-de-Conflent

Tijdens de herfst ontdekten wij de mooie vallei Conflent Canigó in de Pyrénées-Orientales, waar ik op slag verliefd op werd. Bijna altijd zon, fijne diverse wandelingen, heel veel authentieke dorpjes, oude kastelen, mooie bergen, kloven en grotten. Een fantastische combinatie! Je kunt lange hikes maken in deze regio, maar soms hoef je helemaal niet lang te wandelen voor de meest mooie uitzichten. Zo kwam ik via Instagram een gave grot op het spoor vlakbij Villefranche-de-Conflent. Wauw, wat een aanrader voor een korte hike. Bezoek de prachtige Grotte de Notre-Dame de Vie en geniet hier van een geweldig uitzicht op de vallei Conflent Canigó!

Waar start de hike?

Direct naast het middeleeuwse stadje Villefranche-de-Conflent vind je de start van de korte hike naar de grot. Kort na de splitsing van de wegen N116 en D6 vind je bij de brug een paar parkeerplekken waar je buiten het hoogseizoen kunt parkeren. Tegenover de parkeerplekken zien we naast een klein stenen oratorium een smal paadje. Er staat hier nergens een bordje, maar dit is de enige weg om bij de grot te komen. Het gaat gelijk lekker omhoog!

Chapelle de Notre-Dame de Vie

Vlak onder de grot staat een klein kapelletje: Chapelle de Notre-Dame de Vie. We klimmen dus eerst hierheen. Het pad stijgt in korte tijd flink, dus al snel hebben we een waanzinnig mooi uitzicht over de regio. Het pad is niet moeilijk en omdat dit de enige weg is kun je ook niet verdwalen. Wandel deze weg trouwens niet midden op de dag, want er is geen schaduw en vanwege de hoogteverschillen kan het zwaar worden. Wij wandelden tijdens het gouden uurtje omhoog, wat echt een enorme aanrader is. Na een halfuur klimmen komen we aan bij de kapel. Een heerlijk rustig plekje om even uit te rusten.

Hike Grotte Notre-Dame de Vie Villefranche-de-Conflent
Hike Grotte Notre-Dame de Vie Villefranche-de-Conflent
Chapelle Notre-Dame de Vie Villefranche-de-Conflent

Grotte de Notre-Dame de Vie

Ga absoluut daarna nog niet terug naar beneden, want boven de kapel is de grot al te zien. En die is echt de moeite waard! Aan de linkerkant van de kapel loopt een klein paadje verder omhoog. We wandelen verder en na een paar minuten wandelen en nog eventjes klauteren bereiken we de grot. Het uitzicht vanaf de grot is echt magnifiek! We zien verschillende plekken waar we al eerder gewandeld hebben, zoals Tour de Goa en Pic de Tres Estelles. De grot is erg groot en koel, dus ook hier kun je lekker even bijkomen. Nadat we van het prachtige uitzicht hebben genoten wandelen we dezelfde weg weer naar beneden.

Grotte Notre-Dame de Vie Villefranche-de-Conflent
Grotte Notre-Dame de Vie Villefranche-de-Conflent
Grotte Notre-Dame de Vie Villefranche-de-Conflent

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: oktober 2021
Kilometers: 2,6 kilometer
Hoogtemeters: 270 meter
Hoogste punt: 726 meter
Tijdsduur: 1 uur

Je kunt onze wandeling naar de Grotte de Notre-Dame de Vie hier downloaden.

Uitzicht Chapelle Notre-Dame de Vie Villefranche-de-Conflent

Geen reacties

    Laat een reactie achter