Menu
Noorwegen

Sokkaknuten: uitzicht over de Noorse fjorden

Sokkaknuten uitzicht Lysefjord

Sokkaknuten is een heuvel aan het begin van het overbekende Lysefjord. Toch is dit een hele onbekende hike waar je weinig mensen tegen zult komen. Heerlijk! Wees echter niet bang dat je voor niks naar boven loopt. Het uitzicht over de Noorse fjorden is namelijk prachtig!

De hike naar de top van Sokkaknuten

Op ons vakantieparkje (Lysefjord Hyttegrend) begint de hike naar de top van Sokkaknuten. Het eerste gedeelte van de hike gaat door het bos heen. De route wordt ook hier gewoon aangegeven met behulp van de rode markeringen. Na ongeveer een kilometer gaat het wandelpad enigszins steil omhoog, waarna we al snel de top bereiken. Het is namelijk maar 2 kilometer wandelen tot we op de top zijn. Dat is ook weleens fijn! Nadat we het bos uit lopen zien we achter ons het Lysefjord al liggen. Mooi! Daarna wandelen we over kale rotsen op de top van Sokkaknuten, waar genoeg plek is om lekker even te zitten.

Sokkaknuten hike
Sokkaknuten uitzicht Forsand
Sokkaknuten uitzicht Lysefjord

Uitzicht vanaf Sokkaknuten over de Noorse fjorden

Vanaf de top kunnen we hartstikke ver kijken. Aan de ene kant zien we het mooie Lysefjord liggen, waar we in de omgeving al meerdere toffe hikes gedaan hebben. Tegenover ons zien we de berg Uburen liggen met daarvoor de Lysefjordbrug. Het Lysefjord is niet alleen mooi vanaf de Preikestolen of de Kjerag, maar zeker ook vanaf Sokkaknuten. Aan de andere kant ligt in de verte Stavanger en rondom ons liggen meerdere fjorden en meren. Wat een prachtig uitzicht! Op de terugweg wandelen we de heuvel aan de andere kant weer naar beneden, waarbij we langs verschillende boerderijen en door groene weilanden wandelen. Uiteindelijk is het een korte hike, maar wel echt een aanrader!

Sokkaknuten uitzicht Lysefjord
Sokkaknuten uitzicht fjord

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: juli 2017
Kilometers: 4 kilometer
Hoogtemeters: 307 meter
Hoogste punt: 341 meter
Tijdsduur: 2 uur

Op deze website kun je de hike naar Sokkaknuten downloaden.

Sokkaknuten uitzicht

Geen reacties

    Laat een reactie achter