Menu
Noorwegen

Prachtige zonsondergangwandeling naar de top van Uburen

Uburen uitzicht zonsondergang

In Noorwegen zijn hele mooie wandelingen boven de fjorden te maken. Een schitterend uitkijkpunt over de fjorden is de heuvel Uburen die op de grens ligt van het Lysefjord en Høgsfjord. Vanaf ons vakantiehuisje kijken we uit op deze heuvel en we besluiten ’s avonds een prachtige zonsondergangwandeling naar de top van Uburen te maken. We worden niet teleurgesteld!

Forsand

Vanuit het raam van ons vakantiehuisje in Oanes kijken we uit op Uburen, een heuvel met een karakteristieke vorm aan het begin van het Lysefjord. Zoals je kunt zien op de foto’s is Uburen in alle weerstypen erg mooi! In deze omgeving is ongelofelijk veel water te vinden en we verwachten dat we een mooi uitzicht hebben vanaf de top van Uburen. Daarom rijden we ’s avonds naar Forsand en parkeren onze auto op de parkeerplaats halverwege Forsand en Helle. Gelijk op de parkeerplaats staat de wandeling al aangegeven.

Naar de top van Uburen

Het is zo’n drie kilometer wandelen naar de top van Uburen. In de eerste 1,5 kilometer stijgen we 300 meter, voornamelijk over een modderig bospad en daarna over een rotsachtig pad. Als we boven de bosrand uit komen krijgen we gelijk een fantastisch uitzicht over de fjorden. Het gouden uurtje zorgt voor prachtig licht. Wat een goed idee om deze hike bij zonsondergang te doen! Na ongeveer een uur bereiken we de top.

Hike Uburen zonsondergang

Uitzicht

Vanaf de 416 meter hoge top zien we langzaam de zon steeds verder wegzakken in het water. We hebben een ongelofelijk mooi uitzicht over de archipel Ryfylke, het Høgsfjord, het begin van het Lysefjord en de omgeving van ons vakantiehuis. Ook ligt de bijzondere Lysefjordbrug onder ons. Nadat de zon ondergegaan is wandelen we, geholpen door onze hoofdlampen, weer terug naar de parkeerplaats. Het was een prachtige zonsondergangwandeling naar de top van Uburen en absoluut de moeite waard. Voldaan kruipen we midden in de nacht ons bed in, want de volgende morgen wacht ons de hike naar de Kjeragbolten. Wat is Noorwegen toch mooi!

Uburen uitzicht Ryfylke zonsondergang
Uburen uitzicht fjorden zonsondergang

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: juli 2017
Kilometers: 6 kilometer
Hoogtemeters: 385 meter
Hoogste punt: 416 meter
Tijdsduur: 2-3 uur

De route is zeer eenvoudig te volgen, maar je kunt hem hier downloaden.

Uburen uitzicht fjorden zonsondergang

Geen reacties

    Laat een reactie achter