Menu
Italië

Hike de prachtige Adolf Munkel Trail in de Dolomieten

Dolomieten Geisler Alm Adolf Munkel Trail

De Adolf Munkel Trail (Via delle Odle) is een prachtige rondwandeling langs de voet van de imposante noordwand van het Geisler/Odlemassief in de Dolomieten. Het wordt zelfs gezien als een van de meest indrukwekkende wandelroutes in de Dolomieten. Wij wandelden hier in mei en ondanks dat er nog heel veel sneeuw lag en de wandeling soms moeilijk begaanbaar was hebben we echt genoten van de geweldige omgeving hier. Hike de prachtige Adolf Munkel Trail in de Dolomieten en je zult zien dat deze absoluut de moeite waard is!

Van Zanser Alm naar Dusler Alm

In Zannes/Zans parkeren we onze auto op de grote parkeerplaats aan het eind, vlakbij de Zanser Alm. Vervolgens wandelen we eerst naar Dusler Alm. Dit gedeelte gaat door het bos heen en heeft iets meer dan 100 hoogtemeters. Goed te doen dus. Vlak voor we aankomen bij Dusler Alm stappen we de bossen uit en zien we het prachtige Odlemassief voor ons verschijnen. Wauw, zo mooi! Alle berghutten zijn nog dicht, maar we genieten hier toch even van de zon die precies doorbreekt. Wat een heerlijke plek is dit.

Dolomieten Adolf Munkel Trail
Dolomieten Adolf Munkel Trail

Van Dusler Alm naar Geisler Alm

Na de Dusler Alm wandelen we weer verder door de bossen naar de Geisler Alm. Tussen de bomen door zien we af en toe de mooie pieken van de Dolomieten. Er ligt nog heel wat sneeuw ook op en naast het wandelpad. Omdat het nog zo vroeg in het seizoen is, komen we bijna niemand tegen. Heerlijk! In de zomer is dit daarentegen wel een heel druk wandelpad. De Geisler Alm is namelijk een ongelofelijk mooie en bekende fotospot in dit gedeelte van de Dolomieten. En zelfs in de lente wanneer het gras nog bruin is en er heel wat sneeuw te zien is is het uitzicht indrukwekkend. Echt een hele fijne plek voor een lange tussenstop. Het is er prachtig!

Geisler/Odlemassief Dolomieten Geisler Alm
Dolomieten Geisler Alm Adolf Munkel Trail
Geisler/Odlemassief Dolomieten

Via de Gschnagenhardt Alm en de Glatsch Alm terug

Op zo’n 200 meter afstand van de Geisler Alm bevindt zich de Gschnagenhardt Alm. Ook dit is een toffe plek voor een rustpauze, vooral als de berghut open is. Bij ons is alles dus nog dicht, dus wij gaan weer verder op pad. Al snel na de Gschnagenhardt Alm wandelen we onderaan de voet van het prachtige bergmassief verder. We voelen ons heel nietig met die imposante bergtoppen die zich naast ons verheffen. Het meeste gedeelte van dit pad loopt door dennen- en sparrenbos, maar af en toe zijn er uitkijkpunten om te genieten van het uitzicht. Na de Glatsch Alm wandelen we weer terug naar de parkeerplaats bij de Zanser Alm.
Als je slechts één dag hebt voor de Dolomieten is deze hike een absolute aanrader!

Geisler/Odlemassief Adolf Munkel Trail
Geisler/Odlemassief Adolf Munkel Trail
Geisler/Odlemassief Adolf Munkel Trail

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: mei 2018
Kilometers: 9,5 kilometer
Hoogtemeters: 400 meter
Hoogste punt: 2055 meter
Tijdsduur: 4-5 uur

Je kunt de Adolf Munkel Trail hier downloaden.

Geen reacties

    Laat een reactie achter