Menu
Oostenrijk

Uitzicht over Innsbruck vanaf de Rangger Köpfl

Uitzicht vanaf Rangger Köpfl op Innsbruck

Innsbruck is een heel fijne stad in Oostenrijk om te verblijven. Vanuit de stad zit je zo in de bergen en de berglandschappen rondom de stad zijn prachtig. Tijdens een tussenstop in Innsbruck besluiten we om de Rangger Köpfl te beklimmen. Het uitzicht over Innsbruck vanaf de Rangger Köpfl is namelijk prachtig om te zien.

Van Stiglreith naar de Rosskogelhütte

De auto parkeren we op de parkeerplaats bij Stiglreith. We volgen hier eerst de bordjes linksaf richting Gfas en de Rosskogelhütte. Bij het meertje vervolgen we onze weg naar de Rosskogelhütte. De weg gaat soms best steil omhoog, zeker als we onder de skilift lopen. Hoe hoger we komen, hoe beter het uitzicht op Innsbruck wordt. Ook het uitzicht op de besneeuwde bergen links is gaaf om te zien. Na zo’n anderhalf uur komen we aan bij de Rosskogelhütte en het uitzicht daarachter op de Rosskogel is prachtig.

Hike van Stiglreith naar Rosskogelhütte
Uitzicht Rosskogelhütte
Uitzicht Rosskogelhütte op Rosskogel

Uitzicht over Innsbruck vanaf Rangger Köpfl

Vanaf de Rosskogelhütte is het niet ver meer naar de top van de Rangger Köpfl. De sneeuw is nog maar net gesmolten en alles is nog best wel bruin. Toch is het uitzicht op de stad Innsbruck erg mooi. Ook het vliegveldje en de omliggende bergen zijn goed te zien. Onder de Rangger Köpfl-lift lopen we weer terug naar beneden. Als we bij het meertje komen (Speicherteich Sulzstich) wandelen we verder via de Geisterwanderweg. Een leuk stukje voor kinderen, want hier is voor hen veel te zien en te doen.
Al met al is het misschien geen spectaculaire wandeling, maar wel leuk om te doen als je een mooi uitzicht op Innsbruck wilt hebben.

Uitzicht vanaf Rangger Köpfl
Uitzicht vanaf Rangger Köpfl op Innsbruck
Uitzicht vanaf Rangger Köpfl
Uitzicht vanaf Rangger Köpfl op Innsbruck

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: mei 2018
Kilometers: 10 kilometer
Hoogtemeters: 600 meter
Hoogste punt: 1939 meter
Tijdsduur: 3-4 uur

De route die wij gelopen hebben destijds kan ik niet terugvinden op internet. Deze route laat echter de heenweg zien die we genomen hebben en deze de terugweg. Zo heb je toch een idee. Veel wandelplezier!

En vergeet ook zeker niet te genieten van de mooie uitzichten onderweg als je met de auto weer naar beneden rijdt. Kijk maar eens hoe mooi!

Stiglreith
Stiglreith

Geen reacties

    Laat een reactie achter