Menu
Italië

San Valentino bij het Gardameer

Al eerder vertelde ik dat je echt heel goed kunt wandelen bij het Gardameer. Van lange hikes, tot korte wandelingen… alles is mogelijk. Vandaag vertel ik je meer over San Valentino bij het Gardameer. Dit is een korte hike naar een voormalige kluizenaarshut. Onderweg heb je een mooi uitzicht over het Gardameer en de bergen van de westkust in het natuurpark Alto Garda Bresciano.

Sasso

Onze wandeling naar San Valentino begint op de parkeerplaats aan het begin van het dorpje Sasso dat boven Gargnano ligt. De weg vol haarspeldbochten naar Sasso zelf is al een aanrader om te rijden. Sasso ligt namelijk tussen olijfgaarden in een zeer groene omgeving vol mediterrane planten en bomen. Na een openbare, overdekte wasplaats zien we een houten bord dat ons naar het goede wandelpad leidt.

Gardameer Sasso
Uitzicht Sasso Monte Castello di Gaino

Hike naar San Valentino

We lopen via een veldpad langs een lange muur tot we het bos bereiken. In het bos gaat het steenachtige paadje dat met rood-witte markeringen is aangegeven vrij steil bergopwaarts. Dit duurt echter niet lang en zo bereiken we al snel het eerste uitkijkpunt. Het uitzicht is echt magnifiek! We zijn al vele honderden meters boven het Gardameer en zien bijvoorbeeld de Monte Castello di Gaino heel goed voor ons liggen. Prachtig! Daarna slaan we rechtsaf bij de splitsing en wandelen we weer verder door het bos. Af en toe moeten we klauteren over wat rotsen, maar het is prima te doen. Zo komen we na niet al te lange tijd bij de toegangspoort tot San Valentino aan. Na de toegangspoort volgt een S-vormige trap waarna we de kluizenaarshut dan echt bereiken.

Sasso Gardameer
Sasso met Monte Castello di Gaino
Uitzicht vanaf San Valentino

San Valentino

San Valentino is dus een kleine kluizenaarshut van zo’n 400 jaar oud. Toen in 1630 de pest woedde in Gargnano heeft die veel slachtoffers geëist. Enkele jaren later is deze hut gebouwd door overlevenden en in gebruik genomen. Door de eeuwen heen hebben er verschillende mensen gewoond. De kapel en de woonruimten kun je gratis bezoeken. Het geheel is mooi ingebouwd in de rotswand van de berg Cima Comer. Ook het uitzicht vanaf de hut is de moeite waard. Al met al een leuke korte hike om te doen.

San Valentino Gardameer

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: april 2019
Kilometers: 3 kilometer
Hoogtemeters: 370 meter
Hoogste punt: 772 meter
Tijdsduur: 2 uur inclusief pauzes

Je kunt de wandeling hier downloaden.

Geen reacties

    Laat een reactie achter