Menu
Frankrijk

Mooi uitzicht vanaf Pied Moutet over Vallée du Vénéon

Uitzicht vanaf Pied Moutet over Vallée du Vénéon Les Ecrins

In het hart van het bergmassief Les Ecrins in de Franse Alpen vind je de Vallei van Vénéon. Deze vallei loopt van Le Bourg-d’Oisans naar het kleine fantastische dorpje La Bérarde. In het ruige gletsjerdal vind je ook verschillende zijdalen die misschien nog wel mooier zijn. Als je de vallei inrijdt kom je na niet al teveel kilometers bij het dorpje Vénosc. Vanaf Vénosc neem je de kabelbaan naar het skidorp Les Deux Alpes waar de wandeling naar Pied Moutet begint. Niet veel later geniet je van een mooi uitzicht vanaf Pied Moutet over Vallée du Vénéon! Lees je mee?

Vénosc

Wij verblijven op een camping bij het leuke dorpje Vénosc. Dit is een mooie uitvalsbasis om Vallée du Vénéon te ontdekken. Voordat we vanuit Vénosc de kabelbaan nemen naar het skidorp Les Deux Alpes, struinen we nog even door het schattige dorpje. Het is een korte klim om in het hart van het dorp terecht te komen, maar eenmaal daar aangekomen vinden we prachtige authentieke stenen huizen, smalle steegjes en geweldige uitzichten op de bergen van Les Ecrins. Het mooiste plekje van Vénosc vonden wij de kerk. Het uitzicht hier is echt prachtig! Ook zien we goed de Pied Moutet voor ons liggen. Als we teruglopen naar beneden waar de kabelbaan te vinden is zien we in de verte de waterval Cascade de la Muzelle liggen waar we vanaf de camping al eens naartoe gelopen zijn. Goed, sla een bezoekje aan Vénosc dus zeker niet over als je naar Les Deux Alpes gaat.

Vénosc Les Ecrins
Uitzicht Vénosc Les Ecrins

Les Deux Alpes

Het is (alweer) een hete dag in Les Ecrins, dus we zijn blij dat we lekker met de kabelbaan naar Les Deux Alpes kunnen. We genieten van het mooie uitzicht als we aankomen. Maar ik zal eerlijk zijn, het skidorp Les Deux Alpes valt ons eerlijk gezegd erg tegen. Heel toeristisch, druk en erg sfeerloos. En het zal ook niet meegeholpen hebben dat de berghellingen allemaal geel waren door de droogte… We moeten door het dorp wandelen om naar het beginpunt van de wandeling naar Pied Moutet te gaan. Daar aangekomen zien we dat er nóg een kabelbaan omhoog gaat. Omdat het zo warm is besluiten we eens lekker makkelijk te doen en ook deze kabelbaan te nemen. Dit is de kabelbaan Super Vénosc, die ons brengt naar La Troika en 400 hoogtemeters klimmen scheelt. Veel mountainbikers beginnen hier aan hun tocht naar beneden, maar wij beginnen dus hier met onze hike naar Pied Moutet.

Start van de wandeling

Natuurlijk vallen de enorm gele hellingen gelijk op als we uit de kabelbaan komen, maar al heel snel daarna valt ons oog op het mooiste uitzicht van deze hike: de Vallée du Vénéon. De rivier Vénéon stroomt prachtig door deze ruige bergvallei en het uitzicht op dit gletsjerdal is dan ook erg mooi. Rechts van ons troont de Pied Moutet die er maar uitziet als een kale en saaie rots. Het wandelpad ernaartoe belooft echter al veel goeds. De Pied Moutet ligt eigenlijk op de grens van verschillende valleien. Zo hebben we al bij het startpunt bijvoorbeeld goed uitzicht op Alpe d’Huez in de verte. Nadat we zo’n 300 meter gelopen hebben zien we een wegwijsbordje naar Pied Moutet. Het is maar een kilometer lopen, maar er staat meer dan een uur voor! Dat komt omdat je bijna 300 meter stijgt.

Vallée du Vénéon Les Ecrins
Vallée du Vénéon Les Ecrins

Omhoog klimmen

Vol goede moed beginnen we aan de klim. Ondanks dat we bijna 300 meter stijgen in een kilometer valt het mee hoe zwaar het is. Tijdens de klim omhoog zijn namelijk veel staalkabels te vinden, wat vaak betekent dat het lekker steil is. Deze klim is eigenlijk meer klauteren dan wandelen. Het stijgen gaat dan ook lekker snel. Links van ons hebben we een geweldig uitzicht op de Vallée du Vénéon en ook de camping waar we verblijven zien we onder ons in het dal liggen. Al binnen een half uur klimmen komen we aan bij een groot houten kruis. Dit is echter nog niet de échte top van Pied Moutet. Daarvoor moeten we nog een stukje verder klimmen. Bij het kruis is echter wel het mooiste uitzicht!

Vallée du Vénéon Les Ecrins
Vallée du Vénéon Les Ecrins

Mooi uitzicht vanaf Pied Moutet

Het laatste stukje naar de top gaat over een smal bergpaadje. Zo komen we na een leuke wandeling en klim aan op de 2338 meter hoge top. Ondanks dat de top er dus niet echt aantrekkelijk uitzag bij het startpunt vinden we de hike zelf wel echt leuk en ook het uitzicht vanaf de top mag er zijn. Aan de linkerkant van de top ligt het beroemde bergmeer Lac Lauvitel. Helaas ligt het in de schaduw en kunnen we er dus niet heel veel van zien. Gelukkig is het hier een heel stuk aangenamer qua weer dan in het dal, dus we zijn blij dat we hier lekker op de wind staan..

Vallée du Vénéon Les Ecrins
Pied Moutet Les Ecrins
Pied Moutet Les Ecrins

Terug naar de kabelbaan

Na een lekkere rustpauze beginnen we weer aan de weg terug naar de kabelbaan. De route is op de terugweg precies hetzelfde als op de heenweg. Ook deze keer gaat het dus weer best snel. Bij het kruis blijven we iets langer om te genieten van het mooie uitzicht over Vallée du Vénéon. Erg leuk dat je maar zo’n korte hike hoeft te doen voor dit prachtige uitkijkpunt! Wij lopen terug naar de kabelbaan, maar je zou natuurlijk ook vanaf hier gewoon terug kunnen lopen helemaal naar Les Deux Alpes.

Hike Pied Moutet Les Ecrins

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2022
Kilometers: 3,3 kilometer
Hoogtemeters: 348 meter
Hoogste punt: 2338 meter
Tijdsduur: 1,5 uur zonder pauzes

Ook genieten van een mooi uitzicht vanaf Pied Moutet over Vallée du Vénéon? Download en bekijk dan hier de hike.

Pied Moutet Les Ecrins
Pied Moutet gezien vanaf Vénosc

Geen reacties

    Laat een reactie achter