Menu
Mallorca / Spanje

Hike naar Caló des Marmols

Calo des Marmols

Na onze aankomst op Mallorca wandelen we deze mooie wandeling langs de zuidoostkust. Langs de ongerepte kuststrook kom je niet veel mensen tegen. De hike naar Caló des Marmols vanaf Cala s’Almunia is dus heerlijk rustig. Loop je mee?

Cala S’Almunia

Als we aankomen op Mallorca starten we nog dezelfde middag met onze eerste wandeling. We rijden naar het kleine dorpje boven de Cala S’Almunia waar een paar auto’s kunnen parkeren bij het beginpunt. Wij deden deze wandeling aan het einde van de middag, maar gelukkig was er nog één parkeerplekje. We lopen eerst een steile trap af die naar de baai gaat. Tussen de pijnbomen door zien we het helderblauwe water al tevoorschijn komen. Wauw, wat mooi! Dat belooft wat. De baai zelf bestaat voornamelijk uit rotsen en het water is kristalhelder. Het is even zoeken welke kant we op moeten lopen, maar uiteindelijk zien we een smal paadje na de kliffen dat door dicht struikgewas omhoog slingert. Al snel hebben we van bovenaf uitzicht op de baai. Bovenop het kustplateau lopen we langs de randen van de kliffen naar de Punta des Bauç. Hier zijn de resten van een wachttoren en resten van fundamenten van een oude verdedigingsmuur te zien.

Hike Calo des Marmols

Caló des Màrmols

Vervolgens lopen we langs het kustpad verder naar Caló des Màrmols. Wij blijven steeds op het bovenpad, waardoor we uiteindelijk ook de baai van bovenaf zien. Het gouden uur breekt al bijna aan en we zien helemaal niemand. Wat een rust op deze prachtige plek! De wandeling is heel eenvoudig met vrijwel geen hoogteverschillen, maar een ontzettende mooie start van een fijne wandelvakantie. Als we van het uitzicht genoten hebben, lopen we via dezelfde weg weer terug naar het beginpunt. De zon gaat onder en geeft een mooie gloed over de kliffen en de rotsen. Wauw, wat tof!

Conclusie

Als je een eenvoudige hike wilt doen om ‘in te komen’ of juist om wat bij te komen is deze hike een echte aanrader. Je ziet prachtige baaien en je loopt bijna helemaal alleen langs deze ongerepte kuststrook van Mallorca. Het is ook mogelijk om te zwemmen in de baaien, dus je kunt er een fijn uitje van maken!

Wat je nog meer wilt weten:

Wanneer: 26 februari 2019
Kilometers: 11 kilometer
Hoogteverschil: 100 meter
Hoogste punt: 50 meter
Tijdsduur: ongeveer 3 uur

Je kunt de hike naar Calo des Marmols hier downloaden.

Geen reacties

    Laat een reactie achter