Menu
Frankrijk

Hike van Col de la Forclaz naar Pointe de la Rochette

Lac d'Annecy

Het is heerlijk wandelen in de omgeving van het meer van Annecy. Heel divers en de uitzichten zijn echt schitterend. Ook de (korte) hike van Col de la Forclaz naar Pointe de la Rochette is de moeite waard. De meeste toeristen die in de buurt van Lac d’Annecy verblijven brengen een bezoekje aan de Col de la Forclaz en wandelen dan ook nog wat verder omhoog naar dé plek waar vele paragliders aan hun vlucht starten. Maar bijna niemand loopt dan nog verder omhoog naar Pointe de la Rochette. Een lekker rustige wandeling is dat dus, mét uitzicht op La Tournette.

Col de la Forclaz

Zoals ik al zei brengen heel veel mensen een bezoekje aan Col de la Forclaz. Je kunt hier namelijk gewoon met de auto naar toe rijden. De bergpas boven het meer ligt op 1157 meter hoogte en geeft je een waanzinnig mooi uitzicht over het meer van Annecy. Er zijn verschillende restaurants en uitkijkplekjes te vinden. Daarnaast zie je al goed La Tournette liggen, de huisberg van Annecy, die tegelijk de hoogste berg is hier. Dubbel en dwars de moeite waard!

Col de la Forclaz - Lac d'Annecy
Col de la Forclaz - Lac d'Annecy

Tientallen paragliders

Langs Chalet de la Pricaz lopen we verder omhoog. Het is minder dan een kilometer lopen naar de plek waar vele tientallen paragliders aan hun vlucht beginnen. Als je bij het meer van Annecy verblijft zie je de hele dag overal paragliders in de lucht zweven. Die beginnen dus bijna allemaal hier met hun vlucht. Het is dan ook een drukte van belang als we na eventjes lopen aankomen op deze plek. Het uitzicht vanaf hier over het meer van Annecy is echt schitterend! Als je het leuk vindt om naar de paragliders te kijken, dan zit je hier wel goed. Letterlijk, want er zelfs een soort van tribune voor het publiek gebouwd.

Col de la Forclaz - Lac d'Annecy

Verder omhoog naar Pointe de la Rochette

De meeste mensen lopen niet verder dan de plek bij de paragliders, dus de rest van de wandeling is het helemaal rustig. We duiken achter de tribune het bos in, waar het klimmen gelijk begint. Het wandelpad loopt best steil door het bos omhoog. Het is echter maar een kilometer lopen naar de top van Pointe de la Rochette, waarbij we 200 meter stijgen. Gelukkig maar korte pijn dus. Onderweg hebben we tussen de bomen al uitzicht op La Tournette en het dorpje Montmin in de vallei achter Col de la Forclaz.

Hike Pointe de la Rochette
Rechts de rotsketen Dents de Lanfon

Pointe de la Rochette

Vlak voor we de top bereiken zien we tussen de bomen door de rotsketen Dents de Lanfon. Die ligt achter onze camping en hebben we vanaf de achterkant gezien toen we wandelden naar Pointe de Talamarche. Leuk om ‘m nu vanaf deze kant te zien. Na iets meer dan een halfuur lopen vanaf Col de la Forclaz komen we aan op de top van Pointe de la Rochette. We hebben hier geen uitzicht op het meer van Annecy, maar wel op de bergen in de omgeving. Heel mooi! We genieten van het eersteklas uitzicht op La Tournette (2351 m.), het Massif des Bornes en Massif des Bauges. En ook nog eens in totale rust, want er is helemaal niemand anders. Perfect!

Pointe de la Rochette
Pointe de la Rochette - La Tournette

Terug naar Col de la Forclaz

Na een lange pauze wandelen we weer terug naar beneden naar Col de la Forclaz. Het is niet exact dezelfde weg als de heenweg, zodat we toch een soort van rondwandeling maken. Nadat we het bos uit zijn zien we weer het mooie meer van Annecy tevoorschijn komen en niet veel later ook Col de la Forclaz weer. Deze hike is echt leuk om te doen als je naar Col de la Forclaz gaat en ook een wandeling wil maken. Een aanrader!

Hike Pointe de la Rochette
Col de la Forclaz - Lac d'Annecy

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: mei 2022
Kilometers: 4,2 kilometer
Hoogtemeters: 321 meter
Hoogste punt: 1491 meter
Tijdsduur: 1 uur zonder pauzes

Je kunt onze hike van Col de la Forclaz naar Pointe de la Rochette hier downloaden.

Lac d'Annecy

Geen reacties

    Laat een reactie achter