Menu
Frankrijk

Hike naar de verborgen Cascade d’Angon

Hike Cascade d'Angon

Rondom het meer van Annecy kun je natuurlijk prachtige bergwandelingen maken. Maar wist je dat er ook een leuke waterval is? Vlakbij Talloires begint de hike naar de verborgen Cascade d’Angon. Een superleuke, afwisselende wandeling met mooie uitzichten op Lac d’Annecy en de bergen. Cascade d’Angon ligt helemaal verborgen in een kloof en is daarom alleen te bewonderen tijdens deze leuke rondwandeling. Hieronder lees je meer over de hike.

Start van de wandeling

Vlakbij Talloires ligt het kleine dorpje Angon waar we op de camping verblijven. Aan het eind van de weg door Angon begint de rondwandeling naar de waterval. Je hebt ook de mogelijkheid om heen en terug dezelfde route te lopen (die wordt het meest gedaan), maar de rondwandeling is echt véle malen leuker en moet je echt doen! Wij parkeerden onze fiets op het kruispunt, maar een stukje verder heb je ook een parkeerplaats. We starten onze rondwandeling bij het stijgende weggetje links van de parkeerplaats. Al snel nadat het stijgen begint hebben we een heel mooi uitzicht op het meer van Annecy.

Angon Lac d'Annecy

Door het bos omhoog

De eerste 1,5 kilometer gaat best wel steil door het bos omhoog, want we stijgen hierbij bijna 300 meter. De paadjes zijn goed te lopen en we komen niemand tegen. Het duurt niet lang (1,1 km) voor we een prachtig uitzicht hebben op de halfronde kloof waarin de waterval verstopt zit. We zien wel mensen langs de rotswand wandelen, maar de waterval kunnen we vanaf hier niet zien. Maar wat genieten we bij dit mooie uitkijkpunt, echt prachtig!

Hike Cascade d'Angon

Rovagny

Als we uit het bos lopen komen we op een mooie groene weide terecht vlak voor het gehuchtje Rovagny. Op de achtergrond troont de berg La Tournette. We wandelen langs de paar huizen die Rovagny rijk is en hebben mooi zicht op de rotsachtige berg Dents de Lanfon die we ook vanaf de camping kunnen zien en waar we eerder ook al vlakbij gewandeld hebben. Goed, een leuk gehucht dus om doorheen te lopen! Hierna lopen we naar het kruispunt La Combe, wat een prachtig plekje.

Rovagny
La Combe Rovagny

Door het bos: Pont des Fées

Het wegwijsbordje bij La Combe wijst ons naar Cascade d’Angon, maar eerst wandelen we het bos weer in. Na een paar minuten bereiken we Pont des Fées, een sprookjesachtig plekje bij een kleine kloof. Nog steeds zijn we bijna niemand tegengekomen. Deze kant van de rondwandeling is echt heel rustig; in ieder geval in de periode dat wij er waren dan (in mei). Een stukje verderop hebben we weer een mooi uitzicht over het meer van Annecy. We lopen verder tot we de kruising zien waar we moeten afslaan naar de waterval.

Hike Cascade d'Angon

Cascade d’Angon

Bij de splitsing naar Cascade d’Angon slaan we scherp linksaf en al snel lopen we zo de kloof in. Er volgt een ontzettend leuk, verrassend pad! Het is ineens heel anders dan wat we eerder liepen. We wandelen onder laaghangende rotsen door en hebben rechts een geweldig mooi uitzicht op het meer van Annecy. Ineens zien we voor ons een kleine waterval verschijnen. Een leuk stroompje, maar dit is nog niet de echte grote waterval. Daarvoor moeten we eerst nog achter de waterval langs en de hoek om. Maar daarna staan we dan wel oog in oog met een tientallen meters hoge waterval die in de kloof van Angon stort. Heel tof! Deze waterval is echt verborgen in de kloof en zie je daarom pas vrij laat. Het uitkijkplatform naast de waterval is erg klein, dus het kan gebeuren dat je even moet wachten voor je echt naast de waterval kunt staan. Geniet lekker van het natuurschoon voor je weer omkeert!

Hike Cascade d'Angon

Terug naar beneden

Het duurt niet lang voor het een stuk drukker wordt en weer aan de terugweg beginnen. We wandelen onder de rotswanden terug naar de splitsing waar we net ook waren. Hier lopen we nu rechtdoor en we beginnen aan de afdaling naar Angon. We komen onderweg veel mensen tegen, want deze kant van de route is de kortste (en minst steile) weg vanuit Angon/Talloires om bij de waterval te komen. Maar zoals ik eerder al zei: de rondwandeling is écht veel mooier en de moeite waard. Onderweg hebben we af en toe nog een heel mooi uitzicht over het meer. We hebben genoten van de leuke hike naar de verborgen Cascade d’Angon en we raden je deze wandeling dan ook zeker aan!

Hike Cascade d'Angon

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: mei 2022
Kilometers: 5,1 kilometer
Hoogtemeters: 370 meter
Hoogste punt: 768 meter
Tijdsduur: 1-2 uur

Je kunt onze rondwandeling hier downloaden. Veel wandelplezier!

Geen reacties

    Laat een reactie achter