Menu
België

Leuke rondwandeling bij Nisramont in de Ardennen

Stuwmeer van Nisramont

Verken jij de Ardennen ook zo graag te voet? Dan is deze leuke rondwandeling bij Nisramont in de Ardennen een aanrader! Een stevige wandeling met heel wat hoogtemeters door een heerlijke rustige omgeving. Reken op mooie uitzichten, toffe bosweggetjes, wandelen langs het water van het stuwmeer van Nisramont of langs de Ourthe. In het onderstaande artikel krijg je een overzicht wat je allemaal kunt verwachten tijdens deze wandeling.

Start bij Barrage de Nisramont

De rondwandeling start bij de stuwdam Barrage de Nisramont. Vóór de stuwdam vinden we een grote parkeerplaats waar we onze auto parkeren. Daarna wandelen we -man, zus, ik- naar de stuwdam waar we mooi uitzicht hebben over het meer van Nisramont. Je kunt zowel aan de linkerkant van het water als aan de rechterkant starten. Wij starten de rondwandeling aan de rechterkant van het meer.

Barrage de Nisramont

Langs het water

Omdat de route door het Parc naturel des deux Ourthes gaat zien we onderweg heel vaak het water. In het begin is dat van het stuwmeer van Nisramont, maar verderop komen we ook langs de beide Ourthes. Er zijn namelijk twee Ourthes: de oostelijke Ourthe (L’Ourthe Orientale) en de westelijke Ourthe (L’Ourthe Occidentale). Soms lopen we vlak langs het water, maar soms hebben we ook van bovenaf uitzicht op het water na weer een klein klimmetje.

Wandeling Nisramont
Wandeling Nisramont Ourthe
Wandeling Nisramont Ourthe

Genieten bij uitkijkpunten

Onderweg passeren we ook verschillende uitkijkpunten of plekken waar we gewoon lekker ver kunnen kijken. Het bekendste uitkijkpunt (mét kunstwerk) is waar de twee verschillende Ourthes samenvloeien. Een hele mooie plek! Maar we vinden naast het stuwmeer ook op meerdere plekken bankjes waar we heerlijk kunnen genieten van de mooie omgeving hier in het hart van de Ardennen. Genoeg mooie uitkijkpunten dus!

Stuwmeer van Nisramont
Wandeling Nisramont Ourthe
Wandeling Nisramont

Door het bos

Vrijwel de gehele route voert ons door het bos van Le Parc naturel des deux Ourthes. Als je van wandelen door het bos houdt zit je hier dus wel goed! Soms zijn de bospaden wat breder, dan weer smal en steil. Ook lopen we over leuke trappetjes en moeten we soms flink klimmen. Echt moeilijk wordt het eigenlijk niet, dus met wat uithoudingsvermogen is deze rondwandeling prima te doen.

Wandeling Nisramont
Wandeling Nisramont

Het water over

De route slingert echt langs de waterkant, maar omdat het een rondwandeling is moeten we het water ook een paar keer weer oversteken. Dit gebeurt met leuke bruggen waar we even een weids uitzicht hebben. Daar houden wij van!

Wandeling Nisramont Ourthe

Bewegwijzering

De hele route is bewegwijzerd met een rode ruit. Die kom je tegen op routebordjes, maar bijvoorbeeld ook op kleinere bordjes op de bomen. De bewegwijzering geldt voor beide kanten. Daarom maakt het ook niet uit of je de wandeling linksom of rechtsom doet. Je kunt voor de zekerheid natuurlijk altijd nog een GPS-bestand downloaden. Die vind je hieronder.

Mijn mening over deze wandeling

Je merkt dat je echt in het hart van de Ardennen bent hier. De route is mooi en op sommige punten ook wel afwisselend, maar ik merkte dat ik het na een tijdje ook een klein beetje eentonig begon te vinden. Nu komt dat ook wel doordat ik niet zo heel veel met wandelen in de bossen heb. Vind jij wandelen in de bossen wel tof? Dan kan ik je deze route zeker aanbevelen! Al met al dus wel een leuke rondwandeling, maar ik denk dat ik de rondwandeling bij Le Hérou nog net wat afwisselender vond. Deze wandeling ligt dichtbij Nisramont. Je kunt ze natuurlijk ook allebei uitproberen :-).

Wandeling Nisramont
Wandeling Nisramont

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: april 2022
Kilometers: 14 kilometer
Hoogtemeters: 400 meter
Hoogste punt: 372 meter
Tijdsduur: 4 uur

Je kunt onze rondwandeling bij Nisramont hier bekijken en downloaden.

Geen reacties

    Laat een reactie achter