Menu
Italië

Rondwandeling tussen Muslone en Piovere

Gardameer Muslone

Boven het Gardameer liggen vele mooie plaatsjes en gehuchtjes waar tussen gewandeld kan worden. Op sommige plekken is het ongelofelijk rustig en lijkt het in niks op de drukke plaatsen aan het Gardameer. In dit artikel vertel ik je alles over de rondwandeling tussen Muslone en Piovere boven het Gardameer.

Muslone

Gardameer Muslone

Muslone ligt boven de plaats Gargnano en is een typisch Italiaans middeleeuws dorpje. Het ligt enkele honderden meters boven het Gardameer te midden van olijfgaarden en is tegen de berg aan gebouwd. Aan het begin van het dorpje ligt een grote parkeerplaats, dus er is ruimte genoeg om te parkeren. Het Gardameer is heel goed te zien en ligt er prachtig naast. Ook heb je heel goed uitzicht op de Monte Castello di Gaino. We wandelen het dorpje in en gaan bij de kerk linksaf het straatje in. Al snel lopen we naar de bovenste huizen van Muslone om zo het dorpje uit te lopen. Wat volgt is een heel steil pad en al gauw ligt het dorpje onder ons.

Gardameer Muslone
Gardameer Muslone
Gardameer Muslone

Uitkijkpunt

Na zo’n 2,5 kilometer bereiken we het hoogste punt en hebben we al ongeveer 500 meter gestegen. Een stukje hiervoor komen we een prachtig uitkijkpunt tegen op de top van de Monte Rocchette. Hier is het allemaal niet zo goed aangegeven, maar het paadje naar de uitkijkrots kunnen we wel goed zien. We hebben hier een prachtig uitzicht op het Gardameer ver beneden ons. Echt genieten!

Gardameer
Gardameer

Verder naar Piovere

Na Fattoria Boldis begint de afdaling naar Piovere. Het pad loopt in wijde bochten omlaag. Het is raadzaam om de GPS-route te volgen. Wij deden het zonder en zijn echt meerdere keren verkeerd gelopen. Na het pad door het bos gelopen te hebben wordt het pad een weg die naar het gehuchtje Gallo leidt. We hebben hier uitzicht op de wat grotere plaatsen Aer en Gardola. Na Gallo komen we aan bij het dorpje Piovere. Ook Piovere is weer zo’n heerlijk oud dorpje met smalle straatjes en oude stenen huisjes. Bij de kerk gaan we omlaag en al snel volgt er een wandelpad tussen de olijfboomterrassen.

Gardameer Piovere

Terug naar Muslone

We volgen een tijdje het wandelpad tussen de olijfboomterrassen. Vanaf hier is de route bijna helemaal vlak. Er hoeft maar een klein stukje gestegen te worden. We lopen hoog boven het meer in de schaduw van de rotswanden van de Monte Rocchetta. Verder wandelen we door bos en over weiden. Erg leuk! Uiteindelijk brengt een breed veldpad ons weer terug naar het centrum van Muslone. Deze hike is ongelofelijk rustig en heel erg divers. We zijn blij dat we voor deze hike gekozen hebben. De omgeving van het Gardameer is echt mooi!

Gardameer Piovere
Gardameer Muslone Piovere
Gardameer Muslone Piovere
Gardameer Muslone
Gardameer Muslone

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: april 2019
Kilometers: 10 kilometer
Hoogtemeters: 650 meter
Hoogste punt: 969 meter
Tijdsduur: 4-5 uur

Je kunt de route van de rondwandeling tussen Muslone en Piovere hier downloaden. De GPS-route is verkregen via de website van Uitgeverij Elmar en hoort bij de Rother Wandelgids van het Gardameer.

Geen reacties

    Laat een reactie achter