Menu
Duitsland

Gave zonsondergang vanaf de Kemptner Köpfle

Kemptner Köpfl Allgauer Alpen

Het bergmassief van de Allgäuer Alpen is prachtig en zeker niet al te toeristisch, vooral in de Allgäuer Hochalpen niet. Tijdens onze huttentocht door de Allgäuer Alpen, de Steinbocktour, sliepen we na onze eerste etappe in de leuke Mindelheimer Hütte. Maar we gingen natuurlijk niet onder zeil vóór we een mooie zonsondergang in de bergen hadden meegemaakt. Vanaf de Mindelheimer Hütte maakten we een korte wandeling waarna we genoten van een gave zonsondergang vanaf de Kemptner Köpfle.

Mindelheimer Hütte

De Mindelheimer Hütte is een erg gezellige berghut. Dat zal vast de reden zijn dat wij de enigen waren die nog even onze wandelschoenen aantrokken voor een kort tochtje. Tijdens onze eerste etappe van de Steinbocktour naar de Mindelheimer Hütte hadden we hem al gezien: de Kemptner Köpfle. Een bergtop met een grappig puntje erop én groot topkruis, niet ver bij de berghut vandaan. Nadat we ons eerst een groot bord voedzame spaghetti hadden laten smaken, verlieten we het gezellige geroezemoes en liepen we naar de avondstilte van de bergen toe. Het avondlicht dat ons tegemoet kwam beloofde veel goeds!

Kemptner Köpfl Allgauer Alpen

Naar de top van Kemptner Köpfle

Zoals ik al zei is het maar een kort stukje lopen maar de top. Na slechts enkele honderden meters over het pad gelopen te hebben begint het klimmetje naar de top van Kemptner Köpfle. We overbruggen zo’n 150 hoogtemeters voor we op de top komen. Het laatste stukje voor het topkruis bevat een korte klimpassage. Ondertussen hebben we een prachtig uitzicht op de machtige Biberkopf en achter ons de berghut.

Gave uitzichten

Na een halfuurtje staan we dan op de top van de Kemptner Köpfle. Wauw, wat een waanzinnig uitzicht hebben we hier! Rondom ons tronen de Allgäuer Alpen en voor ons ligt het mooie Kleinwalsertal dat een steeds mooiere gloed krijgt. Het zonlicht strijkt prachtig over de bergen heen en we genieten! We zijn hier helemaal alleen en kunnen eigenlijk niet geloven dat niemand anders hier even heen is geklommen. Aan de andere kant maar goed ook, want zoveel plek is er niet op de top..

Kemptner Köpfl Allgauer Alpen
Kemptner Köpfl Allgauer Alpen
Kemptner Köpfl Allgauer Alpen

Steenbokken

We genieten een tijdje van de zonsondergang en besluiten dan om weer af te dalen. Terwijl we over het leuke geitenpaadje op de graat lopen, zien we ineens steenbokken. Wauw, de eerste keer dat ik ze na al die jaren in de bergen zie! Geweldig! Ze grazen rustig door en trekken zich niks van ons aan. Op de achtergrond verspreidt de zon zijn gouden gloed over de Allgäuer Alpen. Wat een schitterend decor!

Terug naar de Mindelheimer Hütte

Heel erg voldaan en tevreden lopen we het laatste stuk terug naar de Mindelheimer Hütte. De bergtoppen worden ondertussen schitterend rood en oranje, wat in het echt uiteraard nog veel mooier is dan op de foto’s. Ondanks dat het maar een korte wandeling is, hebben we toch genoeg moois gezien. Overnacht je dus in de Mindelheimer Hütte en heb je nog een beetje energie over? Geniet ‘s avonds dan zeker van de gave zonsondergang vanaf de Kemptner Köpfle!

Kemptner Köpfl Allgauer Alpen
Kemptner Köpfl Allgauer Alpen
Kemptner Köpfl Allgauer Alpen

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2022
Kilometers: 2 kilometer heen en terug
Hoogtemeters: 150 meter
Hoogste punt: 2193 meter
Tijdsduur: klein uurtje zonder pauze

Het is onmogelijk om te verdwalen, maar je kunt hier toch de wandeling bekijken en downloaden.

Mindelheimer Hutte Allgauer Alpen

Geen reacties

    Laat een reactie achter