Menu
Frankrijk

Hike naar Lac de la Douche in Les Ecrins

Lac de la Douche Les Ecrins

In de Franse Alpen vind je verschillende nationale parken waar Le Parc national des Ecrins er één van is. Je kunt hier prachtige wandelingen maken in valleien die soms echt nog ongerept zijn. Aan de rand van het nationale park in het noordoosten ligt het dorpje Le Casset. Hier begint de hike naar Lac de la Douche in Les Ecrins. Lac de la Douche is een bergmeer met een bijzondere blauwe of melkachtige kleur en is omgeven door mooie bergen. Hieronder lees je meer over de hike naar dit bergmeer.

Start van de wandeling

De hike naar Lac de la Douche begint dus in het dorpje Le Casset. Even voor de rand van het dorpje is een grote gratis parkeerplaats te vinden. Parkeer hier ook echt je auto, want het dorpje zelf is verder heel erg klein en je kunt daar ook geen parkeerplekken vinden. We lopen dus vanaf de parkeerplaats naar het dorp en houden dan steeds rechts aan tot we bij een bruggetje bij het water komen. Hier is ook een klein restaurant te vinden. We steken het bruggetje over en zien nu voor ons verschillende bergen van Les Ecrins liggen. Na het bruggetje zijn ook wandelbordjes naar het bergmeer te vinden.

Naast het water

Het vervolg van het wandelpad gaat een stukje langs het riviertje Le Petit Tabuc. Het is hier heerlijk rustig. Het wandelpad is nagenoeg vlak, dus het is makkelijk wandelen hier. We lopen onder de bomen en de schaduw is maar wat welkom in de hitte van de Franse zon. Zo af en toe hebben we door de bomen uitzicht op wat bergen.

Door het bos omhoog

Na een kleine kilometer steken we het water over. Vanaf nu begint het stijgen. In het begin gaat de route nog over een vrij normaal pad, maar het pad wordt steeds rotsachtiger. Het loopt niet echt lekker eerlijk gezegd. We lopen over veel stenen van verschillende groottes en het pad gaat best steil omhoog. Het water stroomt nu rechts van ons en is de meeste tijd niet echt in zicht. Ondanks dat het niet zo’n prettig pad is gaat het nog best snel en binnen een uur na onze start komen we aan bij Lac de la Douche. Het laatste stukje voor het bergmeer is uit het bos en er opent zich een weids berglandschap voor onze ogen. Heerlijk!

Naar Lac de la Douche

Heerlijk dus als we de bomen achter ons laten. Het stijgen is ook gelijk afgelopen, dus we kunnen het laatste stukje naar Lac de la Douche nog even rustig bijkomen op een vlak wandelpad. Tijdens het stijgen door het bos was het al een stuk drukker met wandelaars en dat wordt alleen maar meer. Het is duidelijk te merken dat we bijna bij het meer zijn. Ineens zien we voor onze ogen het bergmeertje tevoorschijn komen.

Lac de la Douche

Wow, wat is het druk bij het bergmeer! Heel veel mensen wandelen hierheen voor een picknick aan de rand van het meer. Het is namelijk niet toegestaan om in het meer te zwemmen. Veel anderen hebben een plekje gezocht in de omgeving van het meer en eten daar hun lunch. De afgelopen weken is het ontzettend droog geweest in dit gedeelte van de Franse Alpen, dus er staat niet zo heel veel water in het meer. Ook is de kleur niet echt felblauw, maar meer melkachtig. Eerlijk gezegd valt het ons (ook vanwege de drukte) een beetje tegen; wij houden toch meer van plekken die nog wat onontdekt en rustiger zijn.

Uitzicht op het meer

We besluiten om nog wat hoger te wandelen voor een mooi uitzicht op het meer. Vaak zijn bergmeren namelijk ook heel mooi van bovenaf. Rechts van het meer klimt het pad verder omhoog naar Col d’Arsine. De meeste mensen blijven hangen bij het meer, maar het is de moeite waard om nog een stukje hoger te lopen. Het meer is namelijk echt mooier van bovenaf. Nadat we zo’n 80 meter omhoog geklommen zijn zien we een paadje op de berghelling die ook op de GPS staat. We volgen dat paadje, maar later bleek dat je daar niet had mogen lopen. Dus het is verstandiger om gewoon hetzelfde pad weer terug te lopen naar het bergmeer.

Terug naar het begin

Deze wandeling is geen rondwandeling, dus om weer terug bij de parkeerplaats te komen nemen we dezelfde weg als de heenweg. Het dalen door het bos gaat een stuk sneller dan het stijgen, waardoor het uiteindelijk geen heel lange wandeling is. Wij deden deze hike als tussenstop onderweg naar Bonneval-sur-Arc. Voor ons was dat prima. Dus ben je onderweg en zoek je een hike om even de benen te strekken? Dan kun je de hike naar Lac de la Douche daar goed voor gebruiken.

Lac de la Douche Les Ecrins

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2022
Kilometers: 8,5 kilometer
Hoogtemeters: 482 meter (naar Lac de la Douche is 400 meter)
Hoogste punt: 1989 meter
Tijdsduur: 2,5 uur inclusief korte pauze

Je kunt onze hike naar Lac de la Douche in Les Ecrins hier downloaden.

Geen reacties

    Laat een reactie achter