Menu
Oostenrijk

Großer Rosennock: de hoogste top in de Nockbergen

Uitzicht vanaf Großer Rosennock

In Biosphärenpark Nockberge vind je vele zogenoemde Nockbergen. De ronde bergtoppen met zachte, ronde vormen in dit natuurpark worden ‘Nocken’ genoemd. De Großer Rosennock is de hoogste top in de Nockbergen en geeft je dan ook een prachtig uitzicht over alle andere toppen. Sommige Nockbergen zijn een behoorlijke uitdaging. Ook de klim naar de Großer Rosennock is best flink, maar het is zeker de moeite waard. Lees je mee?

Vertrek vanaf Erlacherhaus

Met de auto rijden we vanaf Radentheim omhoog de bergen in tot we op de parkeerplaats bij het Erlacherhaus aankomen. Deze berghut ligt middenin het Biosphärenpark Nockberge en is een mooi startpunt voor verschillende routes. Wij volgen wandelpad nummer 170 richting de Großer Rosennock, dat gelijk vanaf het begin goed wordt aangegeven. De eerste kilometer lopen we vooral door het bos, maar al snel opent het uitzicht zich voor onze ogen en krijgen we zicht op de berg Predigerstuhl.

Op weg naar de top

Nadat we een mooie houten almboerderij passeren gaat het wandelpad verder omhoog over open vlakten en hebben we continu uitzicht op de ronde toppen van de Nockbergen om ons heen. We stijgen steeds meer en in een afstand van ongeveer 2 kilometer moeten we maar liefst 500 meter hoogteverschil overbruggen. Omdat dit voor ons één van de eerste bergen is die we beklimmen vinden we het vrij zwaar, maar gelukkig maakt het uitzicht alles goed. Vooral het uitzicht op de Naßbodensee vinden we prachtig.

Großer Rosennock
Uitzicht vanaf Großer Rosennock

De top bereikt!

Na iets meer dan 2 uur wandelen bereiken we de top van de Großer Rosennock, de hoogste top in de Nockbergen. Geweldig, wat mooi hier! Op de top vinden we onder andere een grote steenhoop en een hoog houten topkruis. Ondanks de bewolking die plotseling komt opzetten, genieten we van het adembenemende uitzicht vanaf deze top. Daarna lopen we dezelfde route terug naar het Erlacherhaus. Het is ook mogelijk om via de Predigerstuhl terug te wandelen (zie onderstaande downloadlink), wat we een volgende keer zeker zouden verkiezen.

Uitzicht vanaf Großer Rosennock
Uitzicht vanaf Großer Rosennock
Uitzicht vanaf Großer Rosennock

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2016
Kilometers: 10 kilometer
Hoogtemeters: 800 meter
Hoogste punt: 2440 meter
Tijdsduur: 4 uur

Je kunt de wandelroute naar de Großer Rosennock hier downloaden.

Geen reacties

    Laat een reactie achter