Menu
Oostenrijk

Bezoek de Raggaschlucht in Karinthië

Raggaschlucht Karinthië Oostenrijk

In de Alpen zijn veel mooie schluchten te vinden. Een schlucht is een (vaak mooie) kloof waar het water zich doorheen naar beneden stort. Doordat er houten trappen en bruggen in de kloof zijn gebouwd is het mogelijk om een bezoek te brengen aan deze schluchten. Bezoek de Raggaschlucht in Karinthië als je wilt genieten van een prachtige romantische kloof! De Raggaschlucht is een 800 meter lange schlucht waarin je wandelt tussen watervallen en nauwe rotswanden. Heel erg mooi!

Raggaschlucht in Karinthië

De Raggaschlucht is één van de mooiste kloven van Oostenrijk. Al sinds 1882 is het mogelijk om deze kloof te bezoeken. Het wilde water stroomt hier door soms smalle spleten met donderend geraas. Naast je zie je hoge loodrechte rotswanden terwijl je loopt over kunstig aangelegde houten bruggen en trappen. Onderweg kom je informatieborden tegen over hoe deze schlucht door de jaren heen gevormd is. De hele kloof is echt een plaatje om te zien!

Hoe kom je er?

Aan de rand van het dorpje Flattach in Karinthië vinden we vlakbij de camping de parkeerplaats voor de Raggaschlucht. Al zo’n 500 meter na de parkeerplaats is bij de kassa het begin van de Raggaschlucht. Als je trouwens in het bezit bent van de Kärnten Card, die je in veel vakantieaccomodaties krijgt, is de toegang gratis. Vervolgens lopen we een heel klein stukje door het bos waarna het echte pad door de kloof begint. Hier in het bos is het water vrij rustig, maar we horen het harde geluid van het water al uit de kloof komen!

Wandelen door de Raggaschlucht

Het wandelpad door de schlucht gaat over houten planken en trappen. Door het vele water kan het hier soms wat glad zijn. De trappen zijn heel kunstig aangelegd in de kloof. In totaal stijgen we tijdens de wandeling door de kloof ruim 200 meter. De kloof zelf is 800 meter lang. In de Raggaschlucht komen we meerdere watervallen tegen. Soms liggen er hele boomstammen en andere stukken hout in. Wat een spektakel is dit! Af en toe schijnt de zon om een hoekje, waardoor het licht er schitterend is. Verder is de kloof vooral heel diep en nauw. Heerlijk op een warme zomerse dag! Het hele pad is overigens eenrichtingverkeer waardoor het erg prettig wandelen is. We kijken onze ogen uit.. wat een natuurpracht hier!

Waterval en terug door het bos

Aan het einde van de kloof zien we de grootste waterval. Deze waterval valt van een hoogte van 20 meter. Naast de waterval klimmen we over de laatste trap omhoog tot we helemaal boven de kloof uitkomen. Als we daarna naar beneden kijken, zien we bijna niets meer van de kloof. De Raggaschlucht is echt ongelofelijk nauw en diep! Bovenaan de kloof hebben we een mooi uitzicht op de bergen van de Kreuzeckgruppe. Het wandelpad gaat vervolgens door het bos vrij steil terug naar beneden naar het startpunt. Het is dus wel handig om goede schoenen aan te hebben. Onze conclusie over deze wandeling is dat de romantische Raggaschlucht absoluut een bezoek waard is. Het pad langs en over het water is echt spectaculair en je voelt gewoon de kracht van het water. Prachtig!

Raggaschlucht Karinthië Oostenrijk
Raggaschlucht Karinthië Oostenrijk

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: augustus 2016
Kilometers: 3,5 kilometer
Hoogtemeters: 297 meter
Hoogste punt: 900-1000 meter
Tijdsduur: 1-1,5 uur

Je kunt de wandeling door de Raggaschlucht hier downloaden.

Geen reacties

    Laat een reactie achter