Menu
Oostenrijk

Falkertspitz in Karinthië

Falkertspitz uitzicht

Karinthië staat bekend als het zonnige zuiden van Oostenrijk. In Karinthië kun je prachtig wandelen en dit is dan ook de plek waar ik mijn eerste bergwandeling ooit deed. Hier is het wandelvirus begonnen, dus dan is het natuurlijk leuk om ook een blog te schrijven over deze eerste bergwandeling. Ik neem je mee op de hike naar de Falkertspitz in Karinthië.

Start van de hike

Het gedeelte van Karinthië waarin de Falkertspitz te vinden is, ligt in het Biosphärenpark Nockberge. Dit natuurgebied verdient daardoor een bijzondere bescherming. De heuveltoppen hier hebben zachte, ronde vormen en worden ‘Nocken’ genoemd. Dit komt omdat al eeuwenlang boeren dit gebied gebruikt hebben als bergweiden voor hun vee. De omgeving is daarom heel groen. Erg mooi! We parkeren onze auto op de parkeerplaats bij de Falkertsee en lopen langs de Hålta Hütte rechtdoor het wandelpad op. Het wandelpad is vervolgens eenvoudig te volgen. We houden rechts aan en lopen door het Sonntagstal omhoog.

Falkertsee
Falkertspitz Sonntagstal

Op weg naar de top

Na ruim 2 kilometer komen we op een splitsing en vervolgen we onze weg naar rechts richting de top. We zijn al hoog genoeg nu om uitzicht te hebben op de verschillende toppen van de Nockberge. Was is alles groen hier! Het laatste stukje naar de top is een beetje klimmen en klauteren soms, maar echt prima te doen. Binnen een uur is het mogelijk om de top te bereiken.

Falkertspitz hike
Falkertspitz hike

Op de top van de Falkertspitz

Op de top hebben we uitzicht op vele toppen in de omgeving, maar ook op de Falkertsee en het plaatsje. Op de 2308 meter hoge top staat een groot kruis en een bord met daarop alle namen van de omliggende bergen. Na een heerlijke stop nemen wij dezelfde weg terug, maar het is ook mogelijk om aan de andere kant van de berg af te dalen naar de Falkertsee. Die route kun je hier downloaden.

Falkertspitz uitzicht
Falkertspitz uitzicht

Fijne feiten om te weten…

Wanneer: juli 2016
Kilometers: 6 kilometer
Hoogtemeters: 350 meter
Hoogste punt: 2308 meter
Tijdsduur: 2 uur

Geen reacties

    Laat een reactie achter