Menu
Oostenrijk

Wandelen op de Turracher Höhe

Turracher Höhe Turracher See

In het zuiden van Oostenrijk ligt de zonnige regio Karinthië. Op de grens van de deelstaten Karinthië en Stiermarken ligt de Turracher Höhe. In de zomer is dit een fijn wandelgebied. Hier is zelfs mijn liefde voor het wandelen in de bergen ontstaan! Er zijn verschillende mogelijkheden om te wandelen op de Turracher Höhe. Een goede beginnerswandeling is de hike naar de Rinsennock.

Turracher Höhe

Wij zijn twee keer op de Turracher Höhe geweest. Vanaf het dorpje Turracher Höhe kun je lopen naar de Almzeithütte (1968 m), maar je kunt ook de stoeltjeslift nemen. Wij hebben beide opties gedaan. De Almzeithütte is een gemoedelijke berghut met een mooi uitzicht. Ernaast ligt ook een soort uitkijkplatform, waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt op de Turrachsee. Zeker voor kinderen is de Almzeithütte erg leuk, vanwege diverse speelmogelijkheden. Vanaf de Almzeithütte begint onze wandeling naar de top van de Rinsennock.

Turracher Höhe Turracher See

Kornock

Achter de berghut begint het wandelpad. Het pad gaat rustig omhoog. Al na een paar honderd meter bereiken we een splitsing. Hier gaan we naar rechts en volgen we de bordjes naar de Kornock en Rinsennock. Vrij snel komen we dan aan bij de Kornock, een kabelbaanstation. In de zomer is deze echter niet in gebruik (bij ons in 2016 althans). We vinden hier een picknickplek en genieten van het mooie uitzicht. Voor ons ligt de graat waar we overheen gaan lopen om naar de Rinsennock te gaan. We zien het topkruis zelfs al staan. Verder liggen om ons heen de mooie groene bergen van het Biosphärenpark Nockberge en in de verte liggen de Karawanken. Een mooi uitzicht dus!

Turracher Höhe Turracher See
Rinsennock

Rinsennock

Vanaf de Kornock is het nog een kilometer lopen naar de top van Rinsennock, waarbij we nog geen 200 meter stijgen. Goed te doen dus. Het wandelpad loopt over rotsen over een graat en ziet er gaaf uit. Tegen het einde moeten we een klein beetje klimmen om naar de top te gaan. Op de top vinden we een topkruis en een geweldig mooi uitzicht. De top is eigenlijk vrij breed en je kunt een heel stuk opzij lopen over een wandelpaadje. Achteraf blijkt dat je dit pad ook kunt volgen om weer terug te gaan naar Turracher Höhe. Jammer dat we dat toen niet wisten! Overal om ons heen zien we goed de ronde vormen van de Nockbergen. Na een rustpauze wandelen we terug naar de splitsing een stukje onder de Kornock.

Rinsennock uitzicht
Rinsennock uitzicht

Turracher See

Bij deze splitsing sloegen we op de heenweg rechtsaf naar de Rinsennock en Kornock, maar het is ook mogelijk om de andere kant af te slaan. Je wandelt dan via een andere route terug naar het dalstation van Turracher Höhe, waardoor je niet de rodelbaan of stoeltjeslift hoeft te nemen. Een erg leuke route! Dit is trouwens een gedeelte van de Barbara Weg en daarom goed aangegeven. Via rustige wandelpaadjes door groene weides en het bos wandelen we terug naar het plaatsje Turracher Höhe. Hier maken we gelijk nog een rondje om de Turracher See, een bergmeer op 1763 meter hoogte. We zien overigens vele verschillende wandelroutes aangegeven, dus als je van wandelen houdt zit je zeker goed op de Turracher Höhe!

Turracher See
Turracher See

Fijne feiten om te weten…

Wandelen Turracher Höhe

Wanneer: augustus 2016
Kilometers: 5 kilometer
Hoogtemeters: 365 meter (vanaf de Almzeit-Hütte naar de Rinsennock)
Hoogste punt: 2334 meter

Als ik hier nog een keer zou wandelen, zou ik zelf deze route naar de Rinsennock wandelen of deze route. Het zijn allebei twee mooie rondwandelingen op de Turracher Höhe.

Geen reacties

    Laat een reactie achter